Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Έκλεισαν δεκάδες Ελληνικά blogs. Δείτε γιατί.


Εδώ και μερικούς μήνες, η Google, στην προσπάθειά της να μειώσει τον όγκο των νέων ιστολογίων, που δημιουργούνται κάθε μέρα, από τους ίδιους χρήστες, έβαλε ορισμένους περιορισμούς. Για παράδειγμα, αν ο ίδιος χρήστης δημιουργεί πολλά blogs, με τον ίδιο λογαριασμό, του ζητά έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, για να στείλει τον κωδικό χρήστη. Αν ο χρήστης δεν δώσει τηλέφωνο...
απενεργοποιείται ο λογαριασμός του. Το ίδιο συμβαίνει αν σπαμάρει ασύστολα. Αν δηλαδή οι πολλοί παραλήπτες της αλληλογραφίας, πατήσουν το κουμπί "Αναφορά ανεπιθύμητης αλληλογραφίας", η google παίρνει μέτρα.
Tα έχουμε πει πολλές φορές:

-μη στέλνετε e-mail σε πολλούς παραλήπτες.

-μην αφήνετε να στέλνουν κάθε ανάρτησή σας με e-mail, ρομποτάκια.

-μην πατάτε ποτέ, το κουμπί "προώθηση". Μην προωθείτε σε όλη τη λίστα διευθύνσεών σας κάθε εντυπωσιακή χαζομάρα που σας στέλνουν. Αν σας αναφέρουν στην google, μερικές δεκάδες παραλήπτες, θα χάσετε το λογαριασμό και το blogs σας.

-μην κατοχυρώνετε δεκάδες ονόματα ιστολογίων, στον ίδιο λογαριασμό, αφήνοντάς τα χωρίς περιεχόμενο, με μια διαφήμιση μόνο.

Επειδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τις τελευταίες μέρες έκλεισαν πολλά ελληνικά μπλογκς, που δεν τα γνωρίζουμε όλα, όποιος blogger θέλει, μπορεί να αφήνει στα σχόλια αυτής της ανάρτησης, τη νέα του διεύθυνση, ώστε να τον ξαναβρούν οι αναγνώστες του. Μια περίπτωση που γνωρίζουμε είναι του φίλου blog "φρεσκοπραμα", που μετακόμισε στο wordpress (freskoprama.wordpress.com), του paideia-gr, κλπ. Ασφαλώς και υπάρχουν κι άλλες -και θα υπάρξουν πολύ περισσότερες, όσο συνεχίζεται το σπαμάρισμα- οπότε βάλτε τις νέες διευθύνσεις, στα σχόλια.

taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: