Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΜΕΤΩΠΟΥ» ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Η.Β. Προσγειωθήκατε στη Λάρνακα; "Welcome to Turkey!"




Δέκτες τουρκικών μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα, έγιναν Κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά την άφιξη τους στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας! Το εν λόγω μήνυμα τους «καλωσόριζε» στην Τουρκία και τους ευχόταν καλή διαμονή!

Συγκεκριμένα,συμφοιτητές μας, κατά την άφιξη τους στην Λάρνακα, ενεργοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα (συνδεδεμένο με αγγλικό παροχέα κινητής τηλεφωνίας), έλαβαν το ακόλουθο εξευτελιστικό μήνυμα: "Welcome to Turkey. While away you can top-up just like at home by calling 4444 using you debit or credit card for payment. Enjoy your trip!" Επιπρόσθετα, η συσκευή τους συνδέθηκε απευθείας με τουρκικό -ή του ψευδοκράτους- τηλεπικοινωνιακό παροχέα.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου εξέτασε το γεγονός και διαπίστωσε την θλιβερή εγκυρότητα των εν λόγω παραπόνων. Αδιαμφισβήτητα, τέτοια περιστατικά πλήττουν το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός διεθνώς αναγνωρισμένου, ευρωπαϊκού κράτους. Θίγουν την αξιοπρέπεια του Κύπριου πολίτη, αφού αυτό το μήνυμα, μόνο ως εξευτελιστικό και ταπεινωτικό μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Εάν αναλογιστούμε επίσης, ότι αυτό το μήνυμα λαμβάνεται από χιλιάδες τουρίστες που καταφθάνουν στο νησί μας από το Ηνωμένο Βασίλειο, τότε αναρωτιόμαστε ποια είναι η εντύπωση που σχηματίζουν για την Κύπρο. Επιπρόσθετα, σημαντικό πρέπει να είναι το οικονομικό όφελος που στερείται τουτοιοτρόπως το κράτος, αφού από τις σχετικές τηλεφωνικές χρεώσεις, επωφελείται ο τουρκικός παροχέας. Με άλλα λόγια η Τουρκία - και το ψευδοκράτος - βγάζουν λεφτά στην πλάτη της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Το Κίνημα μας, φρόντισε να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, το Υπουργείο Συγκοινωνιών & Έργων, καθώς και την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ζητώντας περισσότερη ενημέρωση για το εν λόγω περιστατικό. Μέχρι σήμερα, 29 Ιουνίου 2010, δεν έχουμε εισπράξει καμία απάντηση.

Συνειδητοποιούμε οτι η Κυπριακή Δημοκρατία αδυνατεί να σταματήσει ή έστω να περιορίσει τις δραστηριότητες και εμπορικές συμφωνίες που συνάπτουν ιδιωτικές εταιρίες του εξωτερικού.

Αυτό που αδυνατούμε να καταλάβουμε όμως ,είναι γιατί επιτρέπεται από την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία, η ανενόχλητη εκπομπή σήματος κινητής τηλεφωνίας στις ελεύθερες περιοχές (από την στιγμή που είναι ευρέως διαδεδομένα τα τεχνολογικά μέσα που απαιτούνται για την φραγή τέτοιου σήματος), από παράνομο πομπό, βασισμένο στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Καλούμε για ακόμα μια φορα τους αρμόδιους φορείς, έστω και καθυστερημένα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ,για να σταματήσουν τα μηνύματα της ντροπής και να διασώσουν οτι απέμεινε από την αξιοπρέπεια μας.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: