Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ!!!


Με ένα επιπλέον... μηδενικό στο τέλος (!), από την τρέχουσα κανονική τιμή τους, χρεώνονταν τα ιατρικά υλικά και το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ, έως πρόσφατα το αποδεχόταν. Εγγραφο-»βόμβα» αποκαλύπτει ότι καταβάλλονταν κανονικά τα υπερκοστολογημένα ποσά, στο ύψος που απαιτούσαν οι προμηθευτές, με αποκλίσεις προς τα πάνω που κυμαίνονται από 200% έως και... 2.500%!

Το ΙΚΑ καταγγέλλει γιατρούς του ΚΑΤ
Υλικά με «καπέλο» στις 51 από τις 71 επεμβάσεις

Νέο έγγραφο - φωτιά, που έστειλε ο διοικητής του ΙΚΑ Θόδωρος Αμπατζόγλου προς το νοσοκομείο ΚΑΤ, με ημερομηνία 15 Ιουνίου 2010, αποκαλύπτει το μέγεθος των ανεξέλεγκτων χρεώσεων που κάνουν γιατροί με... προκλητές ανάγκες υλικών σε μεταμοσχεύσεις, εκτοξεύοντας τεχνητά στα ύψη τον τζίρο των προμηθευτών για ορθοπεδικά υλικά.

Σε σύνολο 71 περιπτώσεων επεμβάσεων μόνο οι 20 κρίνονται «εντάξει». Στις 51 χρεώθηκαν παράνομα υλικά και ποσά που υπερβαίνουν κατά πολύ το πραγματικό κόστος, ενώ σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται οι τεράστιες ποσότητες των μοσχευμάτων για τη μορφή και τα χαρακτηριστικά των επεμβάσεων που έγιναν. Το σίγουρο είναι ότι μέσα από τη συγκεκριμένη λίστα ασθενών προκύπτει ποιοι είναι οι γιατροί που έκαναν τις επεμβάσεις και πόσο επιπλέον χρέωνε ο καθένας τα Ταμεία. Από το πολυσέλιδο έγγραφο σταχυολογούμε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

  • Στον ασθενή Γιάννη Β., για ένα επίπεδο χρεώθηκαν 5 μοσχεύματα, συνολικής ποσότητας άνω των 60 cc και χρεώθηκαν 14.110,8 ευρώ, ενώ αρκούν τα 10 cc! Εγκρίθηκαν 1.730 ευρώ.
  • Στη Μαρία Α. για ένα περιπροσθετικό κάταγμα ισχίου χρησιμοποιήθηκαν 33 μοσχεύματα συνολικού κόστους 60.174 + ΦΠΑ. Εγκρίνεται η χρήση ενός μοσχεύματος SP5 συνολικού κόστους 1.858 ευρώ +ΦΠΑ (!).
  • Στην ασθενή Βασιλική Μ. για ένα επίπεδο σπονδυλοδεσίας χρεώθηκαν 5 μοσχεύματα κόστους 16.881,2 ευρώ. Από τα 5 μοσχεύματα τα δύο είναι 50 cc, όταν η αναγκαία ποσότητα για ένα επίπεδο σπονδυλοδεσίας δεν ξεπερνά τα 10 cc! Τελικά εγκρίνονται δύο μοσχεύματα, συνολικού κόστους 3.176 ευρώ.
  • Στην ασθενή Αρετή Κ., για τρία επίπεδα, χρεώθηκαν μοσχεύματα αξίας 20.610 ευρώ, εγκρίνονται 1.970 ευρώ.
  • Στην ασθενή Αργυρώ Φ. Για δύο επίπεδα σπονδυλοδεσίας, χρεώθηκαν 4 μοσχεύματα, συν. κόστους 12.380,8 ευρώ και ποσότητα μεγαλύτερη των 50 cc. Εγκρίνεται ένα μόσχευμα 25 cc, συν. κόστους 4.332 ευρώ.
  • ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: