Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Guardian: Η Ελλάδα «έβγαλε στο σφυρί» 6.000 νησιά της!


Απίστευτα προκλητικά είναι πλέον τα δημοσιεύματα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης - ακόμα και σε θεωρούμενα σοβαρά, όπως η βρετανική Guardian, η οποία σήμερα φιλοξενεί άρθρο που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει βγάλει προς πώληση περί τα 6.000 νησιά στην προσπάθειά της να μειώσει το δημόσιο χρέος της.

Το καλοκαίρι έφτασε και οι εφημερίδες του εξωτερικού προφανώς θέλουν να πουλήσουν περισσότερα φύλλα. Και τι πιο ελκυστικό από ένα εκτενές άρθρο που καλλιεργεί φιλοδοξίες σε μεγιστάνες να απολαύσουν αυτό που επιθυμούν εδώ και χρόνια: το δικό τους ιδιόκτητο νησί στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα της Guardian αναφέρει ότι η χώρα μας έχει "βγάλει στο σφυρί" πολλά νησιά της όχι μόνο για να μειώσει το υπέρογκο χρέος της, αλλά επίσης και γιατί αδυνατεί να βελτιώσει τις υποδομές στα νησιά και εκτιμά ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αν την εκμετάλλευσή τους πάρουν, είτε μέσω αγοράς, είτε μέσω leasing ξένοι μεγιστάνες ή κυβερνήσεις!


Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας που υπογράφει το σχετικό άρθρο, αυτή τη φορά υπάρχουν και συγκεκριμένοι στόχοι πώλησης, με την κυβέρνηση να φέρεται να έχει ως σκοπό την πώληση 6.000 νησιών. Όπως τονίζεται υπάρχει και μια συγκεκριμένη περιοχή της Μυκόνου, η οποία ελέγχεται κατά το 1/3 από το κράτος και έχει βγει προς πώληση, με σκοπό ο επίδοξος αγοραστής να δημιουργήσει ένα τεράστιο, πολυτελές ξενοδοχειακό complex.

Η ρεπόρτερ επικαλείται, μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές που βρίσκονται κοντά στις…διαπραγματεύσεις, δίνοντας έτσι το στίγμα ότι οι εξελίξεις θα είναι άμεσες. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς φέρεται ως ο επικρατέστερος αγοραστής της έκτασης στη Μύκονο. Ρώσοι και Κινέζοι είναι οι επίδοξοι αγοραστές εκτάσεων στη Ρόδο, με σκοπό να κατευθύνουν τους τουρίστες των χωρών τους με ευκολία στην Ελλάδα.

Θέλετε και τιμολόγια; Ιδού: Σύμφωνα με το έγκυρο site Private Islands, υπάρχει καταγεγραμμένο προς πώληση του νησί του Ιονίου Ναυσικά, με έκταση 4.998 τετραγωνικών μέτρων, έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Πάντως, υπάρχουν μικρότερα ελληνικά νησιά προς πώληση με μόλις 2 εκατομμύρια ευρώ - λιγότερα από όσο κοστίζει ένα σπίτι στο Τσέλσι του Λονδίνου.

ΚΕΡΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: