Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Σχέδιο Β΄ για αποαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας συζητά η Άγκυρα

Παράμετροι του σχεδίου Β, που έχει ετοιμάσει η Τουρκία στο Κυπριακό, εξηγήθηκαν στον Ντερβίς Έρογλου κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στην Άγκυρα.

Ο κατοχικός ηγέτης, μετά την ενημέρωση που έτυχε, εξήγγειλε ότι θα τεθεί από την Τουρκία ζήτημα επανασυζήτησης των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, στα οποία αναγνωρίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Στους τουρκικούς σχεδιασμούς περιλαμβάνεται και προώθηση ψηφίσματος από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Επιχειρείται η εξασφάλιση απόφασης, που ουσιαστικά θα αφορά στην άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων και στην πραγματικότητα θα αναβαθμίζει το ψευδοκράτος.

Θα εκπληρώνεται εν πολλοίς ο διαχρονικός στόχος της Άγκυρας για μετατροπή του ψευδοκράτους σε μοντέλο τύπου Ταϊβάν, ενώ παράλληλα προωθείται η πάγια επιδίωξη για αποαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Λευκωσία είναι ενήμερη των μεθοδεύσεων αυτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρέσβεις σκανδιναβικών χωρών αναφέρονται στο θέμα τούτο κατά τις επαφές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: