Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

S.O.S ΕΔΩ ΓΑΥΔΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

 ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ;

H απόγνωση των κατοίκων της Γαύδου που παραμένουν αποκλεισμένοι και χωρίς τουρισμό απο τις αρχές Ιουλίου,δεν έχει τέλος. Περίμεναν βοήθεια αλλά το καράβι δεν έπιασε ποτέ λιμάνι στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Τζουνάρας,διευθυντής του ραδιοφονικού σταθμού "Γαύδος fm 88,8",μας λέει:

"Ο κόσμος και οι οικογένειες που ζουν στο νησί,είναι σε απόγνωση.Η κατάσταση που βιώνουμε είναι τραγική.Οι πενήντα πέντε κάτοικοι του νησιού αναγκάστηκαν στις 6 Αυγούστου να κάνουν κατάληψη στο λιμάνι της Γαύδου "Καρεβέ",με απόφαση της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων.


Ο τουρισμός φέτος εξαιτίας του αποκλεισμού ήταν 70% κάτω σε σύγκριση με πέρυσι.Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν έχουν χρήματα γιατί στηρίζονταν στις επιχειρήσεις που έχουν στο νησί. Οι τρείς ταβέρνες που υπάρχουν λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού αναγκάστηκαν να κλείσουν! 

Η κατάσταση των κατοίκων είναι απελπιστικά τραγική....Και σαν να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση την Παρασκευή 2 Ιουλίου έθεσε σε ισχύ ευρωπαϊκή οδηγία η οποία απαγορεύει στα δύο πλοία που εκτελούν δρομολόγια από και προς την Γαύδο να μεταφέρουν επιβάτες!"

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γαύδου Στρατής Λαμπάκης ξεσπά:"Οι κάτοικοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.Ποιός θα τους αποζημιώσει??? Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Γάυδος,χρειάζεται ένα σκάφος!" 

απόσπασμα απο το ρεπορτάζ
Του Δημήτρη Μαυροκεφαλίδη.
 όλο το ρεπορταζ στο περιοδικό People.

Δεν υπάρχουν σχόλια: