Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Αραβες παίρνουν και το Ελληνικό

Το «φιλέτο» του Ελληνικού θα βρεθεί σε αραβικά χέρια, καθώς σήμερα αναμένεται να υπογραφεί  μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ που θα περιλαμβάνει και την εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου (σε ποσοστό 15 με 30%).

Η οικονομική συνεργασία, ύψους 5 δισ. ευρώ, θα υπογραφεί από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Hamad Bin Jassim Bin Jabr al-Thani.

Το κρατικό fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority σκοπεύει κατά πληροφορίες να αξιοποιήσει την περιοχή κατασκευάζοντας ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, μαρίνες, αεροδρόμιο, ακόμα και πλωτό καζίνο.

Στον υπόλοιπο χώρο των 6.000 στρεμμάτων, θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και πάρκα.

Το ενδιαφέρον του Εμιράτου, που συνδέεται και με την άλλη επένδυση στον Αστακό (για το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο-LPG), την οποία για περιβαλλοντικούς λόγους δεν βλέπει με καλό μάτι η κυρία Μπιρμπίλη, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, εκδηλώθηκε τον περασμένο Μάιο κατά τη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Hamad Bin Jassim Bin Jabr al-Thani.

Στο πλαίσιο εκείνης της συνάντησης υπογράφηκαν πέντε μνημόνια συνεργασίας και ανακοινώθηκε η επιθυμία του αραβικού κράτους για επενδύσεις 5 δισ. δολαρίων στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: