Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Υπό κράτηση ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της κλοπής των εκρηκτικών από την ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ.


>> Μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου του 2010 σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις έκλεψε πυρομαχικά και εκρηκτικά από στρατόπεδο δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση κλοπής των εκρηκτικών PG2 από το στρατόπεδο της Ε.Φ στην Παλώδια και ο οποίος προφυλακίστηκε σήμερα για επτά ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, διαδραμάτισε ρόλο τόσο πριν, κατά και μετά τη διάρρηξη της αποθήκης και την κλοπή της εκρηκτικής ύλης.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τη σύλληψη και προφυλάκιση του συγκεκριμένου υπόπτου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός είπε ότι «η Αστυνομία έχει στα χέρια της στοιχεία που καταδεικνύουν το ρόλο που διαδραμάτισε τόσο πριν, κατά και μετά τη διάρρηξη της αποθήκης και της κλοπής της εκρηκτικής ύλης».

«Μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου του 2010 σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις έκλεψε πυρομαχικά και εκρηκτικά από το στρατόπεδο στο οποίο εργάζεται, δηλαδή στην Παλώδια. Εκλεψε αριθμών σφαιρών, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, εκρηκτική ύλη τύπου ΤΝΤ και C4 και σύμφωνα με μαρτυρία που έχουμε ο ύποπτος τα παρέδωσε σε άλλο πρόσωπο το οποίο με τη σειρά του τα πούλησε σε άλλα πρόσωπα έναντι αμοιβής. Με αφορμή τις εξελίξεις που σημειώθηκαν με τον εντοπισμό των 69 ράβδων, καθώς και τη σύλληψη του 5ου υπόπτου τη χθεσινή και τη σημερινή προφυλάκιση, και οι άλλοι τέσσερις ύποπτοι θα οδηγηθούν εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση τους», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι «η πληροφορία που έχουμε είναι ότι ένας μικρός αριθμός ράβδων εκρηκτικής ύλης PG2 που βρισκόταν σε χέρια συγκεκριμένων προσώπων που, νοιώθοντας τον κλοιό των ανακριτικών αρχών να στενεύει επικίνδυνα, θέλησαν να το ξεφορτωθούν, καταστρέφοντας τις ράβδους για να μην αφήσουν οποιαδήποτε ίχνη που να υποδηλούν την κατοχή τους».
ΜΑΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: