Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΥΚΕ, ΛΥΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;


Η επιτροπή κατοίκων στην προσπάθεια της να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης  σπαστήρας- χαβούζα στο άλσος έχει δώσει παραστάσεις διαμαρτυρίας και στην πολεοδομία Περιστερίου από την οποία περιμένει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να δώσει μια απάντηση. Αναφορικά να θυμίσω ότι:
  • Η επιτροπή κατοίκων έδωσε το παρόν στην Πολεοδομία στις 26/7 με έγγραφη καταγγελία της ώστε να γίνει αυτοψία και να διαταχθεί παύση εργασιών.
  • Ακόμη και μέσα στον Αύγουστο έγιναν 3 παραστάσεις στην Πολεοδομία, όπου η δικαιολογία ήταν ότι λόγω των καλοκαιρινών αδειών υπήρχε έλλειψη προσωπικού ώστε να προχωρήσουν στην αυτοψία. Να σημειώσουμε ότι η Καταγγελία έχει χαρακτηριστεί ως ΄΄επείγουσα΄΄ και άρα προηγείται χρονικά να εξεταστεί.   Αρχές Σεπτέμβρη έγινε νέα παράσταση στο διευθυντή της Πολεοδομίας   (κος Κοσνετσόφ), όπου παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει άδεια από την  πολεοδομία και δεσμεύτηκε να σταλεί συνεργείο για αυτοψία στο γκαράζ εντός μιας βδομάδας.
Από τότε μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία απάντηση και έτσι προχωρήσαμε στη σημερινή μας επίσκεψη. Η επιτροπή κατοίκων συναντήθηκε σήμερα 22/9 στην πολεοδομία Περιστερίου για να ενημερωθεί σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το αρμόδιο τμήμα.

Συζητώντας με τον διευθυντή της πολεοδομίας προέκυψε ότι η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει καθόλου για λόγους τους οποίους δε μπόρεσε να μας αποκαλύψει, συμφωνώντας όμως με τις δικές μας υποψίες περί πολιτικής εντολής να σταματήσουν να ασχολούνται με το θέμα.

Ο  αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος αυθαιρέτων (κ. Παπαχαραλάμπους) μας δήλωσε ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα να ασχοληθεί με το θέμα.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας (κ. Κομποθέκλας) μας ανακοίωσε με μεγάλη ευκολία ότι την υπόθεση τη διαχειρίζεται προσωπικά ο κ. Λύκος (αντιδήμαρχος – υπεύθυνος τμήματος πολεοδομίας). Στην προσπάθεια μας να απευθυνθούμε στον κ. Λύκο, βρήκαμε τον γραμματέα του ο οποίος σημείωσε το αίτημα μας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να κανονιστεί κάποιο ραντεβού με τον ίδιο.

Η επιτροπή κατοίκων προχώρησε σε νέο αίτημα της ζητώντας γραπτή απάντηση σχετικά με την εξέλιξη της αίτησης που είχε καταθέσει τέλος Ιουλίου. Ο δικηγόρος ανέφερε ότι θα επιχειρήσει κι ο ίδιος να μιλήσει με τον κ. Λύκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: