Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η Stream Oil & Gas ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.


Το υπουργείο Ενέργειας της Αλβανίας ενέκρινε την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου Ballsh- HekalCakran- Mollaj και Gorisht- Kocul, όπως αναφέρει η Stream Oil & Gas.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Δρ. Σωτήριος Καποτάς, δήλωσε σχετικά: «Αυτά είναι καλά νέα για την επιχείρησή μας, καθώς υποστηρίζουν τη θετική ανάπτυξη των τελευταίων μηνών και μας δίνουν αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε».

Η σχετική απόφαση του αλβανικού υπουργείου καθορίζει τις δαπάνες και τις εργασίες στη διάρκεια 25 ετών που προβλέπεται .

Ballsh-Hekaj  ανακαλύφθηκε το 1966, Gorisht- Kocul,ανακαλύφθηκε το 1965 και είναι κοίτασμα που μπορεί να έχει αυξημένη παραγωγή και τα δύο κοιτάσματα είναι σε καλά βάθη από 550μ έως 1450μ.
Το  Cakran- Mollaj  είναι το βαθύτερο των κοιτασμάτων  μεταξύ όπως υπολογίζεται 2750μ-3000μ,και ανακαλύφθηκε το 1977. 
Στόχος της  Stream Oil & Gas  είναι η αύξηση της παραγωγής από 3 έως 5 φορές με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.
Η Stream Oil & Gas είναι μια Καναδική εταιρεία με βάση το πετρέλαιο και την παραγωγή φυσικού αερίου η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη,την ενεργοποιήση και την εξόρυξη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Ο στόχος της εταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει δοκιμασμένη τεχνολογία με βελτιωμένες τεχικές ανάκτησης του πετρελαίου που θα αυξήσουν σημαντικά την παραγωγή αλλά και τα αποθέματα.
 
 Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της  Stream Oil & Gas είναι ο Δρ. SOTIRIOS KAPOTAS.
λιγα για τον πατριώτη
 
Σωτήριος Kapotas είναι  πρόεδρος της Stream Oil & Gas Ltd,  από 11 του Ιουνίου 2007. Ο Δρ Kapotas υπήρξε Πρόεδρος και Chief Executive Officer της Landtech Enterprises SA, από τον Ιανουάριο του 2002. Υπηρέτησε για 10 χρόνια ως στέλεχος σε μια μεγάλη εταιρεία πετρελαιοειδών. Ο Δρ Kapotas έχει καταχωρηθεί ως γεωφυσικός με τον Σύλλογο Εξερεύνησης Γεωφυσικής ... και με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο χώρο των γεωεπιστημών  Μηχανικών. Ο Δρ Kapotas έλαβε MSc του και διδακτορικό δίπλωμα στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: