Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ναρκωτικά σε ..βαρέλια!


Το "εμπάργκο" στις μεταφορές κατάφεραν να σπάσουν χωρίς καμία δυσκολία τα μέλη της αλβανικής μαφίας, τα οποία παρέλαβαν πρόσφατα το πρωτοφανές σε μέγεθος φορτίο χασίς που κατασχέθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου. 

Πέντε Αλβανοί και σχεδόν 15 κιλά χασίς έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών, οι οποίοι πέτυχαν βαρύτατο πλήγμα σε ένα οργανωμένο κύκλωμα με υπερκέρδη, τα οποία έστελναν μάλιστα με εμβάσματα στην πατρίδα τους. Τους αποδέκτες, οι οποίοι πιθανότατα ανήκουν στο κύκλωμα το οποίο στέλνει στην Ελλάδα τα ναρκωτικά, καλείται να εντοπίσει η Ιντερπόλ, η οποία έχει ήδη ενημερωθεί για τις διαστάσεις της υπόθεσης. 

Τρεις άνδρες και δυο γυναίκες αποτελούν για την ΕΛ.ΑΣ. εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και δομημένη σύνθεση, όπως υποδεικνύουν ένα προς ένα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί.
Ορμητήριό τους αποτελούσε η περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου, όπου είχαν ενοικιάσει τρία διαμερίσματα στην ίδια γειτονιά. Ακροβολισμένοι στα μπαλκόνια του δευτέρου και τρίτου ορόφου, κατευθύνοντας ο ένας τον άλλο με κινητά και ασυρμάτους, έκρυβαν στους εξωτερικούς χώρους τις ποσότητες, τις οποίες παραλάμβαναν στη συνέχεια βαποράκια για να πουλήσουν στα στέκια των τοξικομανών. Οι δράστες δε διακινούσαν μόνο χασίς αλλά ηρωίνη και κοκαΐνη.

Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών που είχαν ζώσει για μέρες την περιοχή παρακολουθούσαν τους κατηγορουμένους οι οποίοι επέλεγαν να κινούνται μόνο τη νύχτα, καλύπτοντας τα ίχνη τους στο σκοτάδι. Μέλη του κυκλώματος, με εγκέφαλο τον 38χρονο, ήταν δυο ακόμη 30χρονοι ομοεθνείς του και δυο γυναίκες 20 και 37 ετών, οι οποίες δρούσαν υπό τις εντολές του αρχηγού και δεν έβγαιναν ποτέ από το διαμέρισμα. Ήταν, όπως φαίνεται, οι φύλακες του φορτίου χασίς που βρέθηκε σε δυο βαρέλια, τα οποία, άγνωστο πώς, έφτασαν πρόσφατα από την Αλβανία.

Μια από τις λεπτομέρειες που σοκάρουν είναι το γεγονός ότι ο 38χρονος μεγαλέμπορος ναρκωτικών, ο οποίος είχε και πλαστή ταυτότητα, εισέπραττε ακόμη και επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ!

Κατά την έφοδο των αστυνομικών, εντοπίστηκαν στο μπαλκόνι του ενός διαμερίσματος τα βαρέλια με τα 14,5 κιλα χασίς, 50 γραμμάρια ηρωίνης, 20 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα πιστόλι τοκάρεφ, δυο ασύρματοι και 17 κινητά τηλέφωνα. Εκτός από τις 6.000 ευρώ που βρέθηκαν στα χέρια των κατηγορουμένων, οι δυο χειρόγραφές σελίδες που εντοπίστηκαν ανεβάζουν το ύψος των εισπράξεων της συμμορίας στις 50 χιλιάδες ευρώ.

Οι αποδείξεις για τα εμβάσματα στην Αλβανία φτάνουν σε ύψος τις 40.000 ευρώ. Όπως προκύπτει, προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες καταθέτοντας όλα τα λεφτά που ήθελαν να στείλουν, πήγαιναν ένας-ένας την ίδια ημέρα για να καταθέσουν επιμέρους ποσά, τα οποία φαίνεται να καταλήγουν στα ίδια πρόσωπα.

Ο «ταμίας»
Την ίδια ώρα, στα χέρια ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών και του ΤΑΕ Ηρακλείου έπεφτε και ένας 38χρονος, ο οποίος είχε στην κατοχή του 83 γραμμάρια ηρωίνης. Παρότι παλαιός γνώριμος των διωκτικών Αρχών, από χθες ο κατηγορούμενος απέκτησε νέο παρατσούκλι.

Ο «ταμίας», όπως αποδείχτηκε, είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του ακόμη και ταμειακή μηχανή, όπου είχε αποθηκεύει περισσότερες από 30 δόσεις ηρωίνης καθώς και τις εισπράξεις του. Στο συρτάρι, εκτός από τα συσκευασμένα ναρκωτικά, βρέθηκαν 425 ευρώ. Η σύλληψή του πάντως δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς, λόγω «αργίας», ο 38χρονος γύριζε από το πρωί σαν σβούρα στο Ηράκλειο, λαμβάνοντας κάθε δυνατή προφύλαξη.

Όπως παραδέχτηκαν οι αστυνομικοί, με δυσκολία κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν στο αυτοκίνητό του και να τον συλλάβουν με μια δόση ηρωίνης και 30 ευρώ, ευρήματα τα οποία άνοιξαν το δρόμο για την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του.
νεα κρητη

Δεν υπάρχουν σχόλια: