Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΑ;



Φίλοι μου καλησπέρα σας!!!

Είχα την ανάγκη να γράψω αυτήν την επιστολή γιατί έχω αγανακτήσει με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και συγκεκριμένα στο Λ.Σ. !!!

Τόσο καιρό έμενα απαθής σε όλα αυτά που γίνονταν σε βάρος μου και σε βάρος άλλων συναδέλφων Λιμενικών!!!

Πλέον όμως θα γράφω και θα κράζω όλες αυτές τις ’’ανωμαλίες’’ που γίνονται για να μαθαίνει ο κόσμος το τι ….. Σώμα είμαστε και κατ’ επέκταση τι Κράτος έχουμε(όχι πως δεν το ξέρουμε αλλά να το πιστοποιούμε κιόλας) !!!  

Προ τριετίας και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2007 ήμουν από τους ’’τυχερούς’’ οι όποιοι διετάχθησαν να πάνε απόσπαση σε ένα νησί  για ενίσχυση, λόγο της ελλιπούς δύναμης του εκεί προσωπικού .
Δεν έφερα καμία αντίρρηση γιατί δεν  θα μπορούσα να παρακούσω διαταγή η οποία ήταν λογική, με το σκεπτικό ότι θα βοηθούσαμε το δύσκολο έργο των συναδέλφων στα νησιά κατά την καλοκαιρινή περίοδο!!! 

Όπως ήταν λογικό 20-30 μέρες (και λόγω θερινής περιόδου) πριν εκτελεστούν οι αποσπάσεις,  όλοι οι ’’τυχεροί’’ συνάδελφοι οι οποίοι ήταν να αποσπασθούμε στα νησιά θα ξεκινούσαμε την αναζήτηση καταλυμάτων!!!

Η συγκεκριμένη διαταγή όμως ανέφερε ότι σε κάποιες υπηρεσίες υπήρχαν ήδη καταλύματα για τους εκεί αποσπασθέντες . Στους υπόλοιπους θα εγκρίνονταν έξοδα διανυκτέρευσης σε κάποιο ξενοδοχείο-δωμάτιο που θα έβρισκαν , τα όποιο ορίζεται περίπου στα 29-30 € ημερησίως!!!       
Εγώ ήμουν από τους ’’τυχερούς’’ με έτοιμο κατάλυμα χωρίς να έχω το επιπλέον άγχος να ψάχνω δωμάτιο. 

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσουμε για τα νησιά μας καλούν από την Υπηρεσία μας να πάρουμε την νόμιμη(2/3 των εξόδων)  προκαταβολή έναντι των οδοιπορικών εξόδων, που για εμένα προσωπικά χωρίς κατάλυμα ανέρχονταν στο ποσό των  600€ περίπου.

Αφήνω λοιπόν την οικογένεια μου  (Σύζυγο και παιδί) και φεύγω για το νησί για ένα (01) μήνα. Φθάνοντας στο νησί μας περίμενε μια έκπληξη !!!!!Το κατάλυμα ήταν ένα ερείπιο στην κυριολεξία με μια τρισάθλια κουζίνα , μπάνιο και  με δυο δωμάτια  και δυο κρεβάτια σιδερένια το ένα χωρίς στρώμα (στο μεν στρώμα που υπήρχε στο ένα το κρεβάτι δεν κοιμόταν ούτε άστεγος )!!!

Σε αυτά τα υποτιθέμενα δυο δωμάτια και δυο κρεβάτια θα έπρεπε να μείνουμε οκτώ (08) άτομα εκ των οποίων οι δυο (02) γυναίκες. Άμεσα ξεκινήσαμε διαδικασίες για τυχών έγκριση καταβολής εξόδων διανυκτέρευσης αναφέροντας ότι δεν ήταν δυνατόν να μείνουμε στο συγκεκριμένο κατάλυμα. Τελικά εγκρίθηκε καταβολή εξόδων διανυκτέρευσης ΜΟΝΟ για τις δυο (02) κοπέλες   και όχι για εμάς, θεωρώντας προφανώς ότι εμείς είμαστε ’’σκληραγωγημένοι’’ και θα μπορούσαμε να κοιμηθούμε, μετά από κάθε υπηρεσία που θα κάνουμε για ένα μήνα, ακόμα και σε «παγκάκι» !!!

Αποφασίσαμε μετά από αυτό να βάλουμε κάτω το κεφάλι (αυτό μας έφαγε)και να μην ασχοληθούμε άλλο με το θέμα ( μην κόψουν και αυτά των κοριτσιών) και να πληρώσουμε από την τσέπη μας ,μετά από πολύ ψάξιμο , δωμάτια και κάποιοι ξενοδοχείο!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΤΡΙΑ (03) ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ. ΑΝΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 300€ (30€ ημερήσια αποζημίωση Χ 30 ημέρες  - 600€ προκαταβολή= 300€ ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΟΟΟΟΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΜΕ  ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ 200€ ΠΙΣΩ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ 1997 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΣΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΞΙ (06) ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙ (ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ) ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ½ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ.  ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ 15€ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ !!!

ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΒΕΒΑΙΑ) ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ!!!!!  

ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ΚΑΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΑΡΑΓΕ ΜΕ 15€ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ???  

ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ………ΚΙΟΛΑΣ!!!ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ  ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!???

ΤΟ 2008 ΞΑΝΑ ΗΜΟΥΝ ’’ΤΥΧΕΡΟΣ’’ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ (01) ΜΗΝΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΗΣΙ. ΠΟΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ  ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ Λ.Σ. ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ?????

ΠΟΣΟ …….ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ!!!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ!!!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ Λ/Φ
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: