Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Θέτουν ζήτημα προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία.

Σχεδόν μια δεκαετία επικρατούσε σιωπή. Στην άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής, μετά την άνοδο στην εξουσία του AKP στην Τουρκία κανένας Τουρκο"κύπριος" πολιτικός δεν έθιξε το ζήτημα της λεγόμενης προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, έθιξε τελευταία το 2002 η κυβέρνηση του Μπουλέντ Ετζεβίτ και επανήλθε σήμερα στο προσκήνιο με τη νέα τοποθέτηση του λεγόμενου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Φυσικών Πόρων, Ζουρλού Τορέ.

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο ο κ. Τορέ συναντήθηκε με τους Τουρκο"κύπριους" επιχειρηματίες στους οποίους υπογράμμισε ότι στο άμεσο μέλλον η τουρκο"κυπριακή" πλευρά ενδέχεται να επικεντρώσει την προσοχή της στην προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία.

Ο κ. Τορέ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο παράδειγμα της προσάρτησης της Αντιόχειας το 1939 και άφησε να εννοηθεί ότι η περίπτωση της Αντιόχειας αποτελεί παράδειγμα για τους Τουρκο"κύπριους".

«Εφόσον συνεχιστεί το ελληνοκυπριακό εμπάργκο στην τουρκο"κυπριακή" πλευρά, η τουρκο"κυπριακή" πλευρά θα αναγκαστεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αντιόχειας. Ελπίζω να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κράτους μας. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη που ανέλαβε κάποτε το κράτος της Αντιόχειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τορέ.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Τορέ επανέλαβε τη γνωστή τουρκο"κυπριακή" θέση για τη σημασία της συνέχειας της παρουσίας του τουρκικού στρατού στη νήσο. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι η "Χριστιανική Δύση" δεν επιθυμεί να αναπτύξει διάλογο με την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Όλα αυτά γίνονται, υπό την πλήρη ανοχή των δικών μας πολιτικάντηδων, που δεν μπορούν να αρθρώσουν μια λέξη αντίστασης σε όλα αυτά. Και αφήνουν την Τουρκία, να παρουσιάζει το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων ως τoν μεγάλο αδικημένο. Και εμείς που έχουμε χάσει τα σπίτια μας, την γη μας, και που παραβιάζονται τα ανθρώπινα μας δικαιώματα στην ίδια ΜΑΣ την ΠΑΤΡΙΔΑ, να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Και όπως το έχουμε τονίσει επανειλημμένα, πως με τους αδέξιους πολιτικούς τους χειρισμούς έχουν καταφέρει να μας μετατρέψει από θύματα σε θύτες.

Εθνική Αντίσταση ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: