Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Δημοτική Κίνηση "Περιστέρι για Όλους" Υποψήφιος δήμαρχος ο Δημήτρης Κελάφας


Ο Δήμος Περιστερίου έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή ηγεσίας και διακυβέρνησης. Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή στις αρχές και τις αξίες.
Εμείς οι Περιστεριώτες θέλουμε και δικαιούμαστε μια πόλη διαφορετική. 

Το όραμά μας είναι κοινό, για ένα Περιστέρι οικολογικό, με περισσότερο πράσινο, με πιο καθαρό ουρανό, με περισσότερους ελεύθερους χώρους, μια πόλη προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία, μια πόλη πρωτοπόρα στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ένα Περιστέρι με σύγχρονες υποδομές, που να πρωταγωνιστεί στην πράσινη ανάπτυξη, την κοινωνική οικονομία, την παιδεία, την υγιή επιχειρηματικότητα, την ανακύκλωση, ένα περιστέρι οικονομικά δυνατό αλλά και ανθρώπινο που να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες και ειδικά σε αυτούς που πλήττονται από τη σύγχρονη οικονομική κρίση. 

Πιστεύουμε ότι η “παλαιοκομματική Ελλάδα” σβήνει και στη θέση της έρχεται μια νέα πολιτική. Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε το Περιστέρι που έρχεται, το Περιστέρι των αξιών, το καθαρό Περιστέρι.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει εγκαταστήσει ένα αδιαφανές σύστημα κακοδιαχείρισης και σπατάλης. Έχει γίνει καθεστώς που στηρίζεται σε μηχανισμούς εξουσίας και στο λαϊκισμό. 

Ο Δήμος Περιστερίου είναι από τους πιο υπερχρεωμένους Δήμους της χώρας με πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ χρέος! Η απερχόμενη δημοτική αρχή είναι αυθεντικός εκφραστής της σπάταλης και αναποτελεσματικής πολιτικής που χρεοκόπησε την Ελλάδα και την οδήγησε στο “μνημόνιο”.

Η κοινή κάθοδος στις δημοτικές εκλογές του 2010 της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Κινήματος Πολιτών “Περιστέρι για Όλους” είναι μια σημαντική στιγμή για την πόλη μας. Μαζί βάζουμε τα θεμέλια για μια ανατροπή των κατεστημένων του Περιστερίου.

Η συμμαχία αυτή έχει προοπτική νίκης. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Περιστεριώτες πέρα από κομματικές εντάξεις. Αποτελεί πάγια κοινή μας θέση η ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα καθώς και η δημιουργία δημοτικών κινήσεων πλαισιωμένων από υγιείς δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς και εξαρτήσεις και χωρίς να μπαίνουμε σε παιχνίδια μικροπολιτικής, συναλλαγών, παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων και ανταλλαγμάτων. Αυτό είναι ακριβώς το “Περιστέρι για Όλους”, ένα πραγματικά ανεξάρτητο κίνημα πολιτών που ενώνει και φέρνει στο προσκήνιο τις δυνάμεις της ανανέωσης και της αλλαγής. 

Ο Δημήτρης Κέλαφας είχε το πολιτικό θάρρος και την παλικαριά και βγήκε μπροστά. Δήλωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το Δήμο από τον Ιούλιο του 2009, χωρίς να μπει στη λογική των “χρισμάτων” και των “παζαριών”. Είναι πραγματικά αδέσμευτος από οικονομικά συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες. Είναι εγγύηση για μια διαφορετική πολιτική.

Ο αγώνας μας είναι μονομέτωπος. Η σημερινή δημοτική αρχή πρέπει να αποχωρήσει. 

Καλούμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν γιατί εμείς αποτελούμε την ελπίδα της πόλης. Πιστεύουμε ότι με τη συνδρομή όλων μας ο Δήμος μπορεί να νοικοκυρευτεί και να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους του για να λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.

Ξέρουμε ότι το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Δεν θα υποσχεθούμε πράγματα ανέφικτα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Δήλωση στον ελευθερο διαλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: