Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψή του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε, σήμερα, καταστήματα στην οδό Ερμού και τους γύρω δρόμους και είχε συζητήσεις με καταστηματάρχες, που του ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Στην επίσκεψη αυτή συνοδευόταν από τον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, βουλευτή κ. Μ. Χαρακόπουλο, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Βασίλη Κικίλια και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Π. Καρέλλα

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το βάθος της ύφεσης το βλέπεις εδώ που πραγματικά χτυπάει η καρδιά της πραγματικής οικονομίας. Τις συνέπειες της ύφεσης να έρθει να τις περπατήσει ο κ. Παπανδρέου, για να δει την πραγματικότητα. Να δει την αγωνία του εργοδότη, του επιχειρηματία, του εργαζόμενου. Να δει τα κλειστά τα μαγαζιά. Να δει τα μαγαζιά που φοβούνται οι ιδιοκτήτες τους ότι και αυτά θα κλείσουν. Να δει τον κόσμο που δεν έχει κάνει ούτε “σεφτέ”, σήμερα. 

Το χειρότερο είναι ότι τα μέτρα, τα οποία σήμερα παίρνονται είναι άδικα. Και είναι άδικα γιατί υπήρχε και υπάρχει μια καλύτερη λύση για έξοδο από την κρίση. 


Δεν είναι αυτή η λύση.
Αυτό που βλέπουμε είναι η διάλυση της αγοράς. Αυτό που βλέπουμε είναι το στέγνωμα της αγοράς. Αυτό που βλέπουμε είναι ανθρώπους οι οποίοι αγωνίζονται να κρατηθούν στην επιφάνεια, την ώρα που ξέρουν ότι έρχονται και άλλα απειλητικότερα μέτρα. Αυτό δεν μπορεί έτσι να συνεχιστεί. 

Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να καταλάβει το λάθος αυτής της πολιτικής. Είναι το ίδιο λάθος το οποίο συνεχώς επαναλαμβάνουν και ξένοι αναλυτές. Επαναλαμβάνουν ακόμα και άτομα τα οποία έχουν πάρει Νόμπελ Οικονομίας και ήταν δίπλα, μέντορες του κ. Παπανδρέου. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η “πιάτσα”. Και όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί. Και όποιος το βλέπει, βλέπει το άδικο. Και είναι άδικο, γιατί υπάρχει άλλη λύση, για έξοδο από την κρίση. Μια λύση την οποία την προτείνουμε συνεχώς. Και, επιτέλους, φτάνει και στον Ελληνικό Λαό. 


Ερώτηση: Κύριε Πρόεδρε, ο Γ. Καρατζαφέρης είπε να ζητήσετε τώρα την Εξεταστική για το Μνημόνιο.
Α. Σαμαράς: Κοιτάξτε, εγώ κάνω προτάσεις οι οποίες είναι σοβαρές και ρεαλιστικές. Εγώ δεν κάνω προτάσεις για λόγους πολιτικού πυροτεχνήματος. Όταν θα έχουμε την πλειοψηφία στη Βουλή θα κάνουμε αυτό το οποίο έχουμε υποσχεθεί. Και το ζητάει και ο Ελληνικός λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: