Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΕ ΣΚΟΡ 42,4 - 28,2 Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΔΕΘ ΗΧΗΡΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ...


    Το 67,4% λέει ότι ο Γιώργος μάς γέλασε με το «λεφτά υπάρχουν»
 
    Δεν έχει την κύρια ευθύνη για την κρίση ο Καραμανλής δηλώνει το 64,3%, ενώ το 64,9% εκφράζει φόβο για το αύριο


       Ανατροπές και σοβαρές εκπλήξεις δείχνει η πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία RASS για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (τηλεφωνική έρευνα από 20 έως 24 Σεπτέμβρη, σε σταθμισμένο δείγμα 2.005 συνεντεύξεων).

Ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά τις περσινές εκλογές, τόσο η κυβέρνηση όσο και προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου δέχονται απ’ τον λαό όχι απλώς ηχηρά μηνύματα, αλλά ηχηρά ραπίσματα. Και χάνουν σοβαρά πολιτικά πλεονεκτήματα, που σημαίνουν και πολιτική υπεροχή.

Φαίνεται ότι, αργά μεν αλλά σταθερά, αυτή η λαϊκή οργή εναντίον της κυβέρνησης για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έχει λάβει στα πλαίσια του Μνημονίου μετασχηματίζεται σε αποδοκιμασία και σε επίπεδο ψήφου. Και αυτό αναμένεται να εκφραστεί και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη.

Ανατροπή λοιπόν προκύπτει απ’ την έρευνα στο ότι στη σύγκριση μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά για τις πρόσφατες εμφανίσεις τους στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της ΝΔ κέρδισε τις εντυπώσεις και μάλιστα με διαφορά 14 μονάδων απ’ τον πρωθυπουργό!

Ανατροπή στο ότι και στα άλλα ποιοτικά στοιχεία υπερέχει ο Αντ. Σαμαράς (ποιος ήταν πιο πειστικός, ποιος φάνηκε να είναι πιο κοντά στα προβλήματα των πολιτών). Ο Γ. Παπανδρέου υπερέχει μόνο στο ποιος ήταν πιο ειλικρινής.

Ανατροπή στο ότι για πρώτη φορά η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (64,3% έναντι του 35%) απαντά πως δεν πείθεται απ’ το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έχει τη βασική ευθύνη για τη σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας.

Ανατροπή στο ότι το 67,4% (έναντι του 30,6%) αποδέχεται το επιχείρημα του Αντ. Σαμαρά περί πολιτικής εξαπάτησης του λαού απ’ τον Γ. Παπανδρέου σε σχέση με τα όσα έλεγε προεκλογικά.

Ανατροπή στο ότι το 54,1% πιστεύει ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και υπήρχε και άλλη λύση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ανατροπή στο ότι το 64,9% εκφράζει φόβο για την πορεία της χώρας, ενώ το 76,2% λέει όχι σε νέες θυσίες, έναντι του 23% που τις αποδέχεται.

Ανατροπή στο ότι για πρώτη φορά μετά τις περσινές εκλογές η ΝΔ είναι κερδισμένη στο

ισοζύγιο διαρροών, αφού έχει διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ 2,3%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει 4,2% διαρροές προς τη ΝΔ.

Βέβαια στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προηγείται με διαφορά 5,8 μονάδων έναντι της ΝΔ, έναντι 6,2 μονάδων στην προηγούμενη έρευνα της RASS, στις αρχές Σεπτέμβρη.

• Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 28,4%.

• Η ΝΔ 22,6%.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: