Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Έλληνας στο «τιμόνι» του FBI στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ


Με μια λιτή ανακοίνωση, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI: Federal Bureau of Investigations) δημοσιοποίησε την ανάληψη της θέσεως από τον Έλληνοαμερικανό, Γιώργο Βενιζέλο!
 
Ο διορισμός φέρει την υπογραφή του επικεφαλής του FBI, Ρόμπερτ Μούλερ. Ο Βενιζέλος μετακινήθηκε από τα γραφεία της υπηρεσίας στη Νέα Υόρκη όπου υπηρετούσε στη Φιλαδέλφεια ως επικεφαλής, μετά από μια εντυπωσιακή πορεία στις τάξεις του FBI, υπηρεσία η οποία, αξίζει να υπενθυμιστεί, έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη στον τομέα της αντικατασκοπείας (counterintelligence ή counterespionage).

Προήλθε από την κύρια ομοσπονδιακή υπηρεσία με αποστολή την καταπολέμηση των ναρκωτικών, την DEA (Drug Enforcement Administration), ενώ είχε εργαστεί ως λογιστής στην γνωστή εταιρία KPMG Peat Marwick. Αποφοίτησε με πτυχίο λογιστικής από το πανεπιστήμιο Φόρντχαμ το 1982.

Ο Γιώργος Βενιζέλος εντάχθηκε στις τάξεις του FBI το 1991 στη Βοστόνη, ασχολούμενος με το οικονομικό έγκλημα / απάτες, για να προαχθεί το 1997 στα κεντρικά της υπηρεσίας όπου ασχολήθηκε με τον τομέα του ρωσικού οργανωμένου εγκλήματος.


Στη Φιλαδέλφεια ξαναβρέθηκε το 1999 ως ανώτερος πράκτορας, επιβλέποντας την τάξη και την επιβολή του νόμου στην περιοχή Χάρισμπουργκ και άλλες οχτώ γειτονικές κομητείες. Στη Νέα Υόρκη επανήλθε τον Αύγουστο του 2002, στον τομέα καταπολέμησης του εγκλήματος, για να μετατεθεί ένα χρόνο αργότερα, το 2003, στον Τομέα Αντιτρομοκρατίας της υπηρεσίας στη Νέα Υόρκη. Η συγκεκριμένη θέση απογείωσε κυριολεκτικά την καριέρα του, αφού διακρίθηκε αναλαμβάνοντας και φέροντας σε πέρας κρίσιμες αποστολές, όπως η ασφάλεια της εθνικής συνδιάσκεψης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2004.

Το 2005 επανήλθε ως επιθεωρητής στα κεντρικά του FBI όπου του ανατέθηκε ο έλεγχος παραρτημάτων της υπηρεσίας ανά την αμερικανική επικράτεια, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, στο πλαίσιο των θέσεων Ακολούθων Νομικών Υποθέσεων σε πρεσβείες των ΗΠΑ ανά την υφήλιο
defencepoint

Δεν υπάρχουν σχόλια: