Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΖΟΛΕ: ΔΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΕΥΘΥΜΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πίστωση χρόνου θα πρέπει να δώσουν  ο κόσμος και τα ΜΜΕ στον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.  Ο Τζόλε μίλησε αποκλειστικά στο «ThePlayer.gr» και αναφέρθηκε επίσης στον συμπατριώτη του Μάρκο Πάντελιτς, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια, αλλά και για την πιθανότητα οι «ερυθρόλευκοι» να αγωνιστούν απέναντι στον Παναθηναϊκό σε άδειο ΟΑΚΑ και τόνισε ότι είναι καλύτερα να έχει κόσμο ο ΠΑΟ, αφού έτσι «φτιαχνόταν» πιο πολύ.

 Ο ιστορικός αρχηγός αναφέρθηκε και στον κόσμο των Πειραιωτών, για τον οποίο δήλωσε τα καλύτερα, ενώ  δεν ξέχασε να μιλήσει και για το ραντεβού που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την πιθανότητα να αναλάβει κάποιο πόστο στην ομάδα.

Αναλυτικά  η συνέντευξη του Τζόρτζεβιτς στο «ThePlayer.gr»:

-Θα ήθελα να μου μιλήσεις για τον Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού σκόραρε απέναντι στον Πανσερραϊκό και χάρισε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα.

Όλοι γνωρίζουμε την αξία του Μάρκο. Είναι ένας παίκτης, ο οποίος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του με την Χέρτα, με τον Άγιαξ αλλά και με την Εθνική Σερβίας. Είναι μια σημαντική προσθήκη για τον Ολυμπιακό, αφού είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα του Πειραιά.

-Σε μια ιστοσελίδα της πατρίδας σου γράφτηκε ότι θα πρέπει  ο Πέτροβιτς να καλέσει τον Πάντελιτς στην Εθνική.  Εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να προσφέρει ακόμη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας σου;

Ήταν από τα βασικά στελέχη στην πορεία της ομάδας προς το Μουντιάλ. Δεν το γνώριζα αυτό που μου είπες. Πίστευα ότι ο Μάρκο βρισκόταν στις επιλογές του προπονητή. Δεν μπορώ να σχολιάσω το συγκεκριμένο θέμα αφού δεν το γνώριζα. Είναι γνωστός, έχει κάνει καλά παιχνίδια και με την Εθνική και με τις ομάδες στις οποίες αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ίσως να έχει μείνει πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης και για αυτό τον λόγο δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό του κόουτς. Βέβαια, αν κάνει καλά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και συνεχίσει να σκοράρει, σίγουρα ο Πέτροβιτς θα τον καλέσει και πάλι στην Εθνική.

-Θα ήθελα και την γνώμη σου για τον Ριέρα, ο οποίος όταν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, βαφτίστηκε ως αντί-Τζόρτζεβιτς.

Ο Άλμπερτ Ριέρα είναι ένας ποδοσφαιριστής γνωστός σε όλους και από την θητεία του στην Εσπανιόλ, όπου την βοήθησε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αλλά και από την θητεία του στην Λίβερπουλ. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο. Χρειάζεται χρόνο και ο συγκεκριμένος παίκτης, αλλά και όλη η ομάδα, όπως και το προπονητικό τιμ. Η ομάδα δείχνει ότι δυναμώνει όσο περνάει ο καιρός.

-Έχουν ακουστεί διάφορα για τις επιλογές του Βαλβέρδε στα παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός. Ποια η άποψη σου για τον Ισπανό τεχνικό με τον οποίο συνεργάστηκες στην πρώτη του θητεία στο λιμάνι;

Νομίζω ότι είναι νωρίς για να βγάζουμε συμπεράσματα. Κάποιος πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι όσον αφορά τις επιλογές του προπονητή, δεν πρέπει να σχολιάζονται από κάποιους ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν και την απόδοση ορισμένων ποδοσφαιριστών στην προπόνηση. Εγώ έχω παίξει μπάλα και επειδή το γνωρίζω καλά το συγκεκριμένο θέμα, πιστεύω ότι ο προπονητής είναι ο ειδικός για το ποιοι παίκτες μπορούν να συνεισφέρουν, αφού τους βλέπει κάθε μέρα και στην προπόνηση. Νομίζω ότι τα καλύτερο είναι ο προπονητής να βλέπει ποιοι αξίζουν δουλεύοντας καθημερινά στις προπονήσεις και όχι μόνο από τα παιχνίδια.

-Θα ήθελα την άποψη σου και για τον Ολυμπιακό. Πιστεύεις ότι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Είναι νωρίς ακόμη για να κάνουμε προγνωστικά και να προβλέπουμε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι αν η ομάδα ρολάρει μπορεί να κάνει δικό της ένα ακόμη νταμπλ. Το θέμα είναι να δέσουν μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές και να μάθουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Όταν σε μια ομάδα έρχονται 15 καινούριοι παίκτες και σε διαφορετικά χρονικά σημεία ο καθένας, ενώ και ο προπονητής βρίσκεται μονάχα έναν μήνα στον πάγκο της ομάδα, πιστεύω ότι αυτή η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να δείξει αυτά που πραγματικά μπορεί.

-Είχες ένα ραντεβού με τον κύριο Μαρινάκη για αν αναλάβεις πόστο στην ομάδα. Τι γίνεται τελικά με το συγκεκριμένο θέμα;

Όταν ήρθε ο κύριος Μαρινάκης στην ομάδα, είχαμε ένα ραντεβού σε πολύ καλό κλίμα και συζητήσαμε την πιθανότητα να αναλάβω κάποιο πόστο στην ομάδα. Από τότε δεν έχουμε ξαναμιλήσει και έχουν μείνει κάποια πράγματα αδιευκρίνιστα. Ο χρόνος θα δείξει…
Είπες ότι έμεινα κάποια πράγματα αδιευκρίνιστα από την τελευταία σου συνάντηση με τον κύριο Μαρινάκη.

 -Αν ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού σου ζητούσε να βρεθείτε αύριο κιόλας για να συζητήσετε την πιθανότητα να πάρεις ένα πόστο στην ομάδα, τι θα έκανες;

Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε με το αν και το θα. Το θέμα είναι και η άλλη πλευρά να συμφωνήσει. Πάντως εγώ πιστεύω ότι το θέμα είναι να συμφωνεί και η άλλη πλευρά. Πάντως, η τελευταία μου συνάντηση με τον κύριο Μαρινάκη έγινε σε πολύ καλό κλίμα και αν θελήσει ο Ολυμπιακός, εγώ είμαι εδώ, αφού για μένα ότι και να κάνω, προτεραιότητα θα έχει η ομάδα με την οποία είναι ένα κομμάτι της ζωής μου. Όπως προείπα, μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει τι θα συμβεί τελικά.

-Θα ήθελα να μου αναφερθείς και στο γεγονός ότι το Σάββατο απέναντι στον Αστέρα,  ο Ολυμπιακός θα παίξει για πρώτη φορά σε επίσημο εντός έδρας παιχνίδι με τον κόσμο στο πλευρό του.

Σίγουρα ο κόσμος θα δώσει μια άλλη ώθηση στην ομάδα. Όλοι γνωρίζουμε τον λαό του Ολυμπιακού, ο οποίος πάντα βρισκόταν κοντά στον σύλλογο και ήταν πάντα ο δωδέκατος παίκτης του. Είδαμε πως ο κόσμος είχε ανταποκριθεί όταν η ομάδα έδινε φιλικά με την Ρόμα και την Λα Κορούνια. Ήταν φιλικό και δεν ήταν όλοι οι παίκτες, τώρα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος στήριξε τον σύλλογο του Πειραιά και στο ματς με τον Πανσερραϊκό. Πιστεύω ότι απέναντι στον Αστέρα ο κόσμος θα δώσει ψυχολογικό αβαντάζ στον Βαλβέρδε και τους παίκτες του. Πάντα απέναντι στον Αστέρα αντιμετωπίζαμε προβλήματα και ήταν από τις ομάδες που μας δυσκόλευαν πιο πολύ.  Όπως όμως έχει αποδείξει ο Ολυμπιακός, παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρει να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.

-Μπορείς να μου αναφερθείς και στο γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα ο Παναθηναϊκός αν τιμωρηθεί και να παίξει χωρίς κόσμο απέναντι στον Ολυμπιακό;

Πιστεύω ότι καμιά φορά είναι καλύτερο να αντιμετωπίζεις τον αντίπαλο με τον κόσμο του στο πλευρό του. Εμένα αυτό με «έφτιαχνε» και απέδιδα καλύτερα.  Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και πέρυσι ο ΠΑΟ είχε τον κόσμο στο πλευρό του πέρυσι αλλά ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό. Είναι περίεργη αίσθηση για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σ ένα άδειο γήπεδο και δεν ξέρεις πως μπορεί να αντιδράσει σε αυτό ο καθένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: