Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ στην Αυτοδιοίκηση. ΣΤΙΣ 29 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!!



Στο σκαμνί της Δικαιοσύνης 110 (Εκατόν δέκα) αξιωματούχοι του Δημοσίου! (Δήμαρχοι, πρώην Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι). Το φως της δημοσιότητας θα δουν και άλλες υποθέσεις εμπλεκόμενων δημάρχων σε σκάνδαλα!!!

Η δημοσιογραφική αποκλειστικότητα της τοπικής εφημερίδας «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» του Χολαργού, για το μεγάλο σκάνδαλο του Επιτροπείου στο Περιστέρι, στο οποίο πρωταγωνιστούν 14 (δέκα τέσσερις) δήμοι της Δυτικής Αττικής και ένας Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σκάνδαλο το οποίο οδήγησε σε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος που αγγίζει το 1 εκατομ. Ευρώ, αποτέλεσε την αφορμή για να παρέμβει η Δικαιοσύνη. 

 Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γεώργιος-Σταύρος Κούρτης, πληροφορηθείς την είδηση-βόμβα της εφημερίδας (είχε αναρτηθεί και στο διαδίκτυο), έστειλε την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, απ’ όπου ξεκίνησε ένας μαραθώνιος προανακριτικής διαδικασίας, με εκατοντάδες καταθέσεις, για να καταλήξουμε στην απόδοση κατηγοριών σε 110 αξιωματούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!!!

Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου και θα εκδικαστεί στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. 

 Αποτελεί ρεκόρ Γκίνες να διεξάγεται δίκη όπου στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ταυτόχρονα 110 άτομα!! Ούτε η Δίκη της Νυρεμβέργης ούτε οι δίκη των Απριλιανών της χούντας του 1967, είχαν ποτέ τόσους πολλούς κατηγορούμενους! Και όμως, μία υπόθεση στην οποία εμπλέκονται αποκλειστικά παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έφθασε να δημιουργήσει αυτό το ασύλληπτο ρεκόρ, με 110 κατηγορούμενους για παράβαση καθήκοντος!!!  

Η υπόθεση από μόνη της επιβεβαιώνει αυτό που είναι διαπιστωμένο και από τους ελεγκτές επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, ότι δηλαδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον μεγάλο θύλακα παρανομίας του δημοσίου!

Το σκάνδαλο του Επιτροπείου στο Περιστέρι, ξεκίνησε στα 2005 και ολοκληρώθηκε το 2006, με πρωταγωνιστές, τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Παχατουρίδη και τον τότε Επίτροπο του Ελεγκτικού κ. Θεόδωρο Γεωργακόπουλο, οι οποίοι και –όπως μαρτυρούν τα στοιχεία- συνεννοήθηκαν για την εγκατάσταση του δεύτερου, σε κτίριο του Δήμου Περιστερίου. 

Η δικαιολογία που βρήκαν, ήταν ότι η εγκατάσταση του Επιτρόπου στο Περιστέρι, θα διευκόλυνε στις μετακινήσεις, μια και δεν …θα χρειαζόταν να τρέχουν στην οδό Τσόχα (πίσω από την λ. Αλεξάνδρας) όπου ήταν έως τότε, τοποθετημένος ο Επίτροπος στα γραφεία του Ελεγκτικού.  Με αυτό το πρόσχημα, ο Δήμαρχος Παχατουρίδης, βρήκε ως …πρόσφορο κτίριο, ένα διόρωφο κτίσμα το οποίο κατασκευάστηκε με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2001 (μέσω του προγράμματος URΒAN), αποκλειστικά για την εργαζόμενη γυναίκα!!! 

Επομένως, η ενέργεια του Δημάρχου Περιστερίου να …ξηλώσει από το κτίριο το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εργαζόμενης γυναίκας, για να τοποθετήσει τον Επίτροπο του Ελεγκτικού, ήταν πέρα για πέρα παράνομη, μια και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούσε και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητήσει τα χρήματα της πίσω και να στείλει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια την χώρα μας !!!

Για μια ακόμη φορά δηλαδή, η Ελλάς θα γινόταν διεθνές ρεζίλι!!!

Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γεώργιος-Σταύρος Κούρτης, αντιλαμβανόμενος το τεράστιο ζήτημα που προέκυπτε και με δεδομένο ότι από τον δήμο Περιστερίου άρχισαν ήδη οι αντιδράσεις, κυρίως από δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης, έστειλε την υπόθεση στην Δικαιοσύνη.

 Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης, συνεννοήθηκε με δεκατρείς Δημάρχους της Δυτικής Αττικής και από εκείνο το σημείο άρχιζε η μεγάλη…αφαίμαξη των προϋπολογισμών των ανωτέρω δήμων. Με ψέματα, ακόμη και με πλαστογραφία, αδίκημα με το οποίο βαρύνεται ο πρώην δήμαρχος Ιλίου κ. Κουκουβίνος, εκταμιεύτηκαν σε χρήμα ή σε είδη τεράστια ποσά (600.000 €), προκειμένου να δικαιολογήσουν την εγκατάσταση του Επιτρόπου κ. Γεωργακόπουλου, σε ένα διαμέρισμα 300-350 τ.μ.!!! 

Απίστευτο ποσό, με το οποίο ενώ χτίζεις πολυκατοικία, οι δήμοι της Δυτικής Αττικής επέτυχαν να στεγάσουν τον Επίτροπο σε ένα διαμέρισμα, ο οποίος με την σειρά του θα τούς ήλεγχε τα χρηματικά εντάλματα!!! Ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων, πήγε κατευθείαν στην Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Περιστερίου (ΑΝΑΝΕΠΕΡ), λες και επρόκειτο για κατασκευαστική εταιρεία!!! Επίσης παράνομη πράξη, μια και είναι γνωστόν ότι η Αναπτυξιακή Επιχείρηση δεν μπορεί ποτέ να είναι Κατασκευαστική, άλλωστε δεν ανήκει στο ΜΕΕΠ. 

 Παρανομία βρίσκεται και στο ότι εμφανίζονται 13 Δήμοι να πληρώνουν χοντρά λεφτά για την εγκατάσταση του Επιτρόπου σε ένα κτίριο, το οποίο δεν ανήκει στον Δήμο τους. Αυτή η πράξη προβλέπεται και από την Νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μάλιστα, παρόμοιες ενέργειες που επεχείρησαν να κάνουν άλλοι δήμοι, το Ελεγκτικό Συνέδριο τις ακύρωσε με αποφάσεις του αμέσως. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η Πράξη Τ7 2006 94, όπου το Ελεγκτικό Συνέδριο, διά του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού κ. Χ. Ντάκουρη, αποφαίνεται: «Ανάθεση από Δήμο στη Δημοτική Επιχείρηση αυτού των εργασιών συντήρησης του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου. Μη νόμιμη, διότι η ως άνω δαπάνη διενεργήθηκε χάριν ακινήτου που δεν ανήκει είτε κατά κυριότητα, είτε καθϳ οιανδήποτε άλλον νόμιμο τρόπο στην περιουσία του Δήμου».

Κι ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο για άλλες περιπτώσεις θεωρεί παράνομη πράξη ένας Δήμος να συντηρεί ή να ανακατασκευάζει Δικαστικό Μέγαρο, και γενικώς οίκημα που δεν είναι δικό του, εν τούτοις ο τότε Επίτροπος κ. Γεωργακόπουλος θεώρησε νόμιμη την δαπάνη επί κτιρίου που εγκαταστάθηκαν οι δικές του υπηρεσίες, από Δήμους που δεν τους ανήκε το κτίριο & τους οποίους εν συνεχεία θα ήλεγχε!!!

 Το σκάνδαλο υπολογίζεται ότι αγγίζει το 1.000.000 € (ένα εκατομμύριο ευρώ) και συγκεκριμένα: 600.000 ευρώ από την αφαίμαξη των προϋπολογισμών των δήμων της δυτικής Αττικής και άλλα 400.000 € όσο εκτιμάται η αξία του ακινήτου στο οποίο εγκαταστάθηκε ο Επίτροπος! Τεράστια δαπάνη-διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Ακόμη όμως και στην θεωρητική περίπτωση που χρειαζόταν αυτή η δαπάνη, ο μόνος αρμόδιος φορέας να την πραγματοποιήσει, ήταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και δι’ αυτού το ΤΑΧΔΥΚ. Άλλωστε το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Μεγάρων (ΤΑΧΔΥΚ), είναι αυτό που αναλαμβάνει τέτοιου είδους έργα. Σε καμία περίπτωση οι Δήμοι!!!

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ:
Στο κατηγορητήριο, της πρωτοφανούς για τα χρονικά της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπόθεσης, φιγουράρουν μεγάλα και γνωστά ονόματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλοι όσοι μέσα από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων τους ή τις Δημαρχιακές Επιτροπές, όπως ο Ανδρέας Παχατουρίδης και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος (Δήμαρχος Αιγάλεω και Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ), συνήνεσαν στην παράνομη αφαίμαξη του ποσού των 600.000 €, οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΒΑΘΑ. ΑΠΟ ΤΟ kavvathas.wordpress.com

“ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 110 ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ
Εμπλεκόμενος και Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Διασπάθιση δημοσίου χρήματος, που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να παραπέμπονται σε δικάσιμο, στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, περίπου 110 Δήμαρχοι, πρώην Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ακόμη και βουλευτής.

Το θέμα αφορά στην περίοδο 2005-2006 όταν ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, σε συνεργασία με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Θεόδωρο Γεωργακόπουλο, φέρονται να δρομολόγησαν την εγκατάσταση του δεύτερου σε κτίριο του δήμου, το οποίο κατασκευάστηκε μέσω του προγράμματος URBAN της ΕΕ για να στεγάσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εργαζόμενη γυναίκα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής διαδικασίας, η μετακίνηση και εγκατάσταση του Επιτρόπου στο κτίριο ήταν η πρώτη παράνομη πράξη σε αυτό «το έργο».

Περαιτέρω ο κ. Παχατουρίδης φέρεται ότι σε συνεννόηση με δεκατρείς Δημάρχους της Δυτικής Αττικής εκταμίευσαν συνολικά περί το ένα εκατομμύριο ευρώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είτε σε χρηματικά ποσά είτε σε είδη. Η παράνομη πράξη έγκειται στο γεγονός ότι εμφανίζονται 13 Δήμοι να πληρώνουν για την εγκατάσταση του Επιτρόπου σε ένα κτίριο, το οποίο δεν ανήκει στον Δήμο τους.

Σύμφωνα με την Νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενέργειες όπως αυτή δεν είναι σύννομες, όπως άλλωστε αναφέρει και η Πράξη Τ7 2006 94, όπου το Ελεγκτικό Συνέδριο, διά του Αντιπροέδρου του, Χ. Ντάκουρη, αποφαίνεται:

«Ανάθεση από Δήμο στη Δημοτική Επιχείρηση αυτού των εργασιών συντήρησης του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου κρίνεται ως μη νόμιμη, διότι η ως άνω δαπάνη διενεργήθηκε χάριν ακινήτου που δεν ανήκει είτε κατά κυριότητα, είτε καθ΄ οιανδήποτε άλλον νόμιμο τρόπο στην περιουσία του Δήμου».
Και ενώ η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ουσιαστικά ακυρώνει τη διαδικασία, ο τότε Επίτροπος, Θ. Γεωργακόπουλος, ενέκρινε ως νόμιμη την δαπάνη.

Ο ίδιος ήλεγξε και τα χρηματικά εντάλματα, που όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής, μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων, πήγε κατευθείαν στην Αναπτυξιακή Επιχείρηση του δήμου Περιστερίου. Το σκάνδαλο υπολογίζεται ότι αγγίζει το 1.000.000 €: 600χιλ. ευρώ από προϋπολογισμούς δήμων της δυτικής Αττικής και 400χιλ.€ η αξία του ακινήτου στο οποίο εγκαταστάθηκε ο Επίτροπος.

Αξίζει να σημειωθεί πως την εν λόγω δαπάνη, εφόσον κρίνονταν ως απαραίτητη, όφειλε να πραγματοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης μέσω του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Μεγάρων. Την αποκάλυψη της υπόθεσης έκανε η εφημερίδα «Παρατηρητής», με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεώργιος-Σταύρος Κούρτης, να στείλει την υπόθεση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Μεταξύ των κατηγορουμένων για την υπόθεση βρίσκονται: ο Ανδρέας Παχατουρίδης (δήμαρχος Περιστερίου), Δημήτρης Καλογερόπουλος (δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ), Ιωάννης Γκίκας (αντιδήμαρχος Αιγάλεω), Γιώργος Λιάκος (πρώην δήμαρχος Ασπροπύργου), Νίκος Μελετίου (νυν δήμαρχος Ασπροπύργου), Ισίδωρος Τσίγκος (αντιδήμαρχος Ασπροπύργου), Γιώργος Αμπατζόγλου (δήμαρχος Ελευσίνας), Ταξιάρχης Φαρμάκης (αντιδήμαρχος Ελευσίνας), Δημήτριος Λιάσκος (αντιδήμαρχος Ελευσίνας), Παναγιώτης Λινάρδος (αντιδήμαρχος Ελευσίνας), Κλέαρχος Τζαφέρης (αντιδήμαρχος Ελευσίνας), Βασίλης Κουκουβίνος (πρώην δήμαρχος Ιλίου), Κυριάκος Ντηνιακός (πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου), Δημήτρης Μαραβέλιας (νυν δήμαρχος Χαϊδαρίου), Νικήτας Καμαρινόπουλος (δήμαρχος Καματερού), Θεόφιλος Ρόκκας (δήμαρχος Μαγούλας), Χρυσόστομος Σύρμος (δήμαρχος Μεγαρέων), Γιωργος Μπρεδελής (αντιδήμαρχος Μεγαρέων), Γιώργος Παπαβασίλης (αντιδήμαρχος Μεγαρέων), Νικόλαος Παπαδήμας (πρώην δήμαρχος Άνω Λιοσίων), Χρήστος Παππούς (νυν δήμαρχος Άνω Λιοσίων), Δημήτριος Καμπόλης (αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων), Ανδρέας Αντζάμπος (αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων), Σταύρος Φωτίου (δήμαρχος Νέας Περάμου), Αναστάσιος Βουρλούμης (αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου), Μάριος Λιακόπουλος (αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου) και ο Λάμπρος Μίχος (πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και νυν βουλευτής ΠΑΣΟΚ).”

Τα παραπάνω τα έκανα copy-paste για να “δέσω” το παραπάνω story με ένα από τα ονόματα (προς το παρόν) λόγω… Πάγκαλου!

Που ‘σαι χοντρέ, πες σε Εθνική και Eurobank ότι εγώ δεν πρόλαβα να φάω, διότι με κηνυγάνε._Κ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: