Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Δυο πραγματα συμβαινουν.... Ή στο ΓΕΑ δεν εχουν ημερολογιο.......ή δεν ξερουν μαθηματικα.......ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΠΛΑΒΕΡΗ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΠΩΣ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ! ΕΥΓΕ!.


Στις 23/09/1930, με τη ψήφιση του νέου διατάγματος «Περί Οργανισμού του Υπουργείου Αεροπορίας» πραγματοποιήθηκε η ενοποίηση των ως τότε υφιστάμενων Στρατιωτικής και Ναυτικής Αεροπορίας στον τρίτο Κλάδο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, την Πολεμική Αεροπορία, τότε («Ελληνική Βασιλική Αεροπορία»). Με το προαναφερθέν διάταγμα δόθηκε η δυνατότητα στο αεροπορικό προσωπικό, ιπτάμενο και εδάφους του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού (τότε «Βασιλικό Ναυτικό») να ενταχθούν στο νέο Κλάδο, θεμελιώνοντας έτσι την ενιαία πλέον Πολεμική Αεροπορία. 
 
Με τον τρόπο αυτό λοιπόν η αεροπορική ιδέα στη χώρα μας, που βρήκε πρόσφορο έδαφος και αναπτύχθηκε ως μία εκ των πρωτοπόρων παγκοσμίως ήδη από το 1909 υπαγόμενη στους δύο αρχαιότερους Κλάδους των ΕΔ, ενοποιήθηκε και γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση των 80 χρόνων της δημιουργίας της. 
 
Μία σημαντικότατη επέτειος που σε άλλες χώρες θα αποτελούσε το γεγονός της χρονιάς, στα καθ’ ημάς πέρασε στο ντούκου, με τη βοήθεια του ΔΝΤ και των περικοπών που αυτό επέβαλε με τον πλέον στυγνό τρόπο στη ζωή όλων μας και των ΕΔ φυσικά, με αποτέλεσμα η ΠΑ να ακυρώσει τις όποιες εκδηλώσεις είχε προγραμματίσει.  
 
Θα μπορούσε βεβαίως να κάνει και κάποια πράγματα που δεν χρειάζονται καθόλου χρήματα.
Για παράδειγμα. 
 
1)Να σημειώσει με τονισμένα στοιχεία την σημαντική αυτή επέτειο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΑ.
2) ΜΟΝΟ ΦΕΤΟΣ θα μπορούσαν όλες οι πλακέτες του Αρχηγού ΓΕΑ και του Αρχηγού ΑΤΑ που ανταλλάσσονται με ξένους επισήμους στη διάρκεια σχετικών προγραμματισμένων εκδηλώσεων, να αναγράφουν και να τονίζουν την επέτειο αυτή.  
 
3)ΜΟΝΟ ΦΕΤΟΣ όλη η επίσημη αλληλογραφία του ΓΕΑ θα μπορούσε να έχει πλαίσιο με την επισήμανση αυτή. Μία απλή ρύθμιση στα κομπιούτερ απαιτεί. 
 
4)ΜΟΝΟ ΦΕΤΟΣ θα μπορούσε να βαφτεί ΕΝΑ αεροσκάφος επετειακό από τους τεχνικούς της μονάδας του. 
 
Και πόσες άλλες σκέψεις που θα μπορούσαν να προέλθουν από την ίδια την ΠΑ. Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει εισέτι. Και η επέτειος πέρασε κυριολεκτικά στο ντούκου. 
 
Κρίμα. Όχι για την ΠΑ που ήταν, είναι και εξακολουθεί να παραμένει πολύ ψηλά στην εκτίμηση ΟΛΩΝ των Ελλήνων, αλλά για όσους ΔΕΝ είχαν την «επιχειρησιακή ευελιξία» να πετύχουν τον τελικό τους στόχο (την προβολή της επετείου της ΠΑ), σχεδόν με απολύτως μηδενικά έξοδα.

   «Πειραιώτης αεροπόρος Καμπέρος»
 
ΓΡΑΦΕΙ Λ. Μπλαβερης  
 
ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΥΕΝΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: