Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Θράκη: ο ΓΑΠ σπέρνει ανέμους, η Ελλάδα θερίζει θύελλες...


Μετά την Καραχασάν, η Μουσταφάογλου...

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, μια "πολυπολιτισμική" επιλογή του Γ. Παπανδρέου στη Θράκη αποδεικνύεται Δούρειος Ίππος της Άγκυρας.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τη Δημαρχία Κομοτηνής στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, επικεφαλής ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού με τίτλο "Πρώτο Βήμα για την Ισότητα".

Κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της αποκάλεσε τη μουσουλμανική μειονότητα "τουρκική" και ήταν πλαισιωμένη από γνωστούς "αγωγούς" τουρκικής επιρροής στη μειονότητα, όπως ο «ψευτομουφτής» Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερήφ, ο «ψευτομουφτής» Ξάνθης και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, Αχμέτ Μετέ, ο πρόεδρος της «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων», Σαμήτ Οραμάν, κ.ά.

Η κ. Μουσταφάογλου, που είναι νομαρχιακή σύμβουλος Ροδόπης, είχε επιλεγεί από τον Γ. Παπανδρέου ως υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009, σε μια από εκείνες τις κινήσεις, με τις οποίες ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να δώσει "πολυπολιτισμική" χροιά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του.

Aπο την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της κ.Μουσταφάογλου. Σε πρώτο πλάνο η ίδια, και ο γνωστός για την δράση του ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ

Ατυχώς (;) για τον κ. Παπανδρέου, είναι η δεύτερη φορά που οι επιλογές του από το χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας αποδεικνύονται να έχουν προνομιακές σχέσεις με την Άγκυρα και το Προξενείο. Θυμίζουμε ότι η κ. Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν, την οποία υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Δράμας - Καβάλας - Ξανθης το 2006, αποδείχθηκε πειθήνιο όργανο της Άγκυρας: υπέγραψε διακήρυξη, με την οποία ζητείται η αναγνώριση "τουρκικού" σωματείου στη Θράκη, συμμετείχε στις εκλογές της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" ενώ με δηλώσεις της σε τουρκική εφημερίδα αποκάλεσε τους μουσουλμάνους της Θράκης "Τούρκους", υιοθέτησε τη θέση περί αιρετού μουφτή και δήλωσε ότι έχει ως πρότυπό της την Τανσού Τσιλέρ Επιπλέον η κ Καραχασάν, ως επικεφαλής πλέον της μειοψηφίας στο νομαρχιακό συμβούλιο, περιοδεύει τα πομακικά χωριά και μεταφέρει την προπαγάνδα της Άγκυρας, λέγοντας στους κατοίκους πως είναι έγκλημα να αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι και όχι ως Τούρκοι. 


Όσο για τη διαδικασία επιλογής της κας Καραχασάν, το "Βήμα" μας πληροφορεί ότι ερωτήθηκαν "κάποιοι άνθρωποι" στη μειονότητα, και ότι πρωτοσυναντήθηκε με τον Γ. Παπανδρέου σε αθηναϊκό σπίτι όπου την υποδέχθηκε οικοδέσποινα με τουρκική παραδοσιακή ενδυμασία (!!!) Τα καλά της πολυπολιτισμικότητας...

Mε τις "πολυπολιτισμικές" εμμονές του κ. Παπανδρέου είχαμε ασχοληθεί προ καιρού εκτενώς και δεν θα επαναλάβουμε εδώ τις διαπιστώσεις μας. Κάθε άνθρωπος δικαιούται να έχει τις ιδεοληψίες του, ακόμα και τις αυταπάτες του. Όταν όμως είναι πολτικός αρχηγός και πρωθυπουργός, οι αυταπάτες πρέπει να υποχωρούν μπροστά στην πραγματικότητα, και οι ιδεοληψίες μπροστά στο εθνικό συμφέρον. Ο κ. Παπανδρέου με τις ιδεοληπτικές "πολυπολιτισμικές" επιλογές του στη Θράκη υπονομεύει μια διακομματική εθνική πολιτική, που ακολουθήθηκε με σχετική επιτυχία επί 15 περίπου χρόνια:

Συγκεκριμένα, μετά τη δυσάρεστη εμπειρία των ανεξάρτητων μειονοτικών βουλευτών (Σαδίκ, Φαϊκογλου) το 1989-90, το ελληνικό πολιτικό σύστημα (ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σε συμφωνία) αποφάσισε να αποτρέψει την περιχαράκωση της μειονότητας σε "ξένο σώμα", θεσπίζοντας εκλογικό πλαφόν του 3% πανελλαδικά για την είσοδο κόμματος στη Βουλή (ώστε να μην έχει πιθανότητες εκλογής βουλευτών ένας ανεξάρτητος συνδυασμός) και περιλαμβάνοντας μουσουλμάνους βουλευτές στα ψηφοδέλτιά τους. Ανάλογη πολιτική ακολουθήθηκε και όταν έγινε αιρετός ο Β΄ βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης (οι νομαρχίες).


Έτσι συνενώθηκαν οι νομαρχίες Δράμας - Καβάλας - Ξανθης και Έβρου-Ροδόπης κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην προκύπτει πουθενά μουσουλμανική πλειοψηφία και να είναι αδύνατη η εκλογή μειονοτικού νομάρχη. Ο στόχος ήταν να "καναλιζάρεται" η μειονότητα μέσα από τα υπάρχοντα μεγάλα κόμματα βάσει πολιτικών (όχι εθνικών) προτιμήσεων και να αποτραπεί η πολιτική εκπροσώπησή της σε εθνοτική βάση.

Αυτή η πολιτική, για ευνόητους λόγους, δεν έχει ποτέ καταγραφεί ως επίσημος στόχος του ελληνικού κράτους. Είναι όμως φανερό ότι στο ζήτημα αυτό υπήρξε στα μέσα της δεκαετίας του '90 μια συνεννόηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η οποία είναι σπάνια περίπτωση υπευθυνότητας και εθνικής ομοψυχίας στην πολιτική μας ζωή. Η πολιτική αυτή υπήρξε συνολικά επιτυχής, με τίμημα μερικές φιλοτουρκικές δηλώσεις των εκάστοτε μειονοτικών βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 


Την πολιτική αυτή ήρθε πρώτος να τη "σπάσει" ο Γ. Παπανδρέου το 2006, προτείνοντας τη Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν ως υποψήφια υπερνομάρχη Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο έδωσε τη δυνατότητα σε μια μειονοτική (εγκεκριμένη από το προξενείο Κομοτηνής) να γίνει εκλεγμένη νομάρχης μιας μεγάλης και κρίσιμης περιφέρειας, αλλά επιπλέον πόλωσε τη μειονότητα, προσπαθώντας να πάρει το σύνολό της με τη μεριά του ΠΑΣΟΚ. Τώρα γίνεται το επόμενο βήμα: υπό την κ. Μουσταφάογλου, επίσης εκλεκτή του κ. Παπανδρέου το 2009, η μειονότητα πολώνεται σε ένα αμιγώς μειονοτικό ψηφοδέλτιο.

"Το δις εξαμαρτείν ούκ ανδρός σοφού"..

Ίσως το αφελές "ιδανικό" του κ. Παπανδρέου να είναι η πολυπολιτισμικότητα - το πραγματικό αποτέλεσμα της πολιτικής του όμως είναι η πόλωση της μουσουλμανικής μειονότητας. Και αυτή η πόλωση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, γιατί οδηγεί σταδιακά στην "Κοσοβοποίηση" της Θράκης. Έχει αναρωτηθεί ποτέ ο κ. Παπανδρέου τι θα γίνει αν αύριο η κ. Καραχασάν ή η κ. Μουσταφάογλου, με τις θεσμικές τους ιδιότητες, εμφανιστούν π.χ. στο CNN λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι τους καταπιέζονται γιατί δε μπορούν να ονομάζονται Τούρκοι; Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες, κ. πρωθυπουργέ...

ακρίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια: