Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΖΩΑ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΝ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ!!!!

Οι εικόνες φρίκης λιθοβολισμού μας έρχονται από το Πακιστάν και έκαναν το γύρο του κόσµου µέσω ερασιτεχνικού βίντεο. Σύµφωνα µε τον τηλεοπτικό σταθµό Αl Αan, που εδρεύει στο Ντουµπάι και ο οποίος διέρρευσε τα πλάνα της ντροπής στο δίκτυο ΑΒC Νews, ο λιθοβολισµός της άτυχης γυναίκας έγινε στην περιοχή Ορακζάι, στο βορειοδυτικό Πακιστάν. 



Οι εκτελεστές, αναφέρει η «Daily Μail», είναι προφανώς Ταλιµπάν, που αποφάσισαν να τιµωρήσουν τη γυναίκα επειδή εθεάθη να κυκλοφορεί δηµοσίως µε έναν άνδρα. Μάλιστα, εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθµού υποστηρίζουν πως έχουν στη διάθεσή τους και άλλα πλάνα, όπου πυροβολείται ένας άνδρας, πιθανότατα εκείνος που κάποιοι είδαν µε το θύµα του λιθοβολισµού. Παραµένει ωστόσο αδύνατο να εξακριβωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο και ο ακριβής χρόνος λήψης. 

Συχνή η μέθοδος του λιθοβολισμού
Τέτοιου είδους βίντεο δυστυχώς δεν συνιστούν µεµονωµένα περιστατικά. Πέρσι, την οργή των Πακιστανών προκάλεσαν πλάνα που είδαν το φως της δηµοσιότητας και έδειχναν στρατιώτες στη βορειοδυτική Κοιλάδα Σουάτ να µαστιγώνουν µια έφηβη, µε την κατηγορία ότι είχε συνάψει σχέση µ’ ένα αγόρι. 

Εκατοντάδες σχολεία θηλέων έχουν επίσης ανατιναχθεί στην περιοχή από τους στρατιώτες, που προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους σκληρή εκδοχή του ισλαµικού νόµου. Η Κοιλάδα Σουάτ γίνεται πυκνά - συχνά πεδίο µάχης ανάµεσα στον πακιστανικό στρατό και τους Ταλιµπάν.
Ο λιθοβολισµός συνιστά πολύ συνηθισµένη µέθοδο τιµωρίας στις φανατικά ισλαµικές χώρες. Εκεί όπου η βία ξεπερνά κάθε όριο και τα κεκτηµένα δικαιώµατα των γυναικών της Δύσης είναι παντελώς ανύπαρκτα.
Στο Αφγανιστάν, ένα ζευγάρι εκτελέστηκε διά λιθοβολισµού από τους Ταλιµπάν τον περασµένο µήνα, επειδή υπέπεσε στο «έγκληµα» της µοιχείας. 

Αναβολή για τη Σακινέχ
Από τις πλέον χαρακτηριστικές ιστορίες όµως είναι η τραγική περίπτωση της Ιρανής Σακινέχ Αστιάνι, που, βάσει του νόµου της σαρίας, καταδικάστηκε σε θάνατο διά λιθοβολισµού, µε την κατηγορία της µοιχείας και της συνέργειας στο φόνο του συζύγου της. Η περίπτωση της 43χρονης Σαχινέχ προκάλεσε το παγκόσµιο ενδιαφέρον και τη διεθνή κατακραυγή, µε αποτέλεσµα οι ιρανικές Αρχές να αναγκαστούν να αναστείλουν προς το παρόν την εκτέλεσή της. Οι υποθέσεις ωστόσο που γίνονται ευρέως γνωστές αποτελούν απλώς σταγόνα στον ωκεανό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: