Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΣΔΟΕΤΖΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ 30000 ΕΥΡΩ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


 Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ. Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδινε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της περαίωσης, με την οποία οι μεγάλοι οφειλέτες του Δημοσίου μπορούν να ξεμπερδέψουν με την Εφορία χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ προσαύξησης, μία λιτή κυβερνητική ανακοίνωση γνωστοποιούσε την επ’ αυτοφώρω σύλληψη στελέχους του ΣΔΟΕ με μίζα 30.000 ευρώ για να «κλείσει» υπόθεση στους Παξούς.

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη δεν «χώρεσε» η πληροφορία που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς υπάλληλος του ΣΔΟΕ ήταν επί χρόνια πρόεδρος της ΠΑΣΚΕ Εφοριακών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τοποθετήθηκε στη νευραλγική θέση του ελεγκτή του Σώματος πριν από λίγους μήνες.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που προκύπτουν για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι σοβαρά: Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος για να αναλάβει δράση στο ΣΔΟΕ πέραν της κομματικής του ταυτότητας; Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται για τη στελέχωση του Σώματος και πώς μπορεί να διασφαλισθεί η διαφάνεια των ελέγχων όταν ο κομματισμός κυριαρχεί από την κορυφή της ιεραρχίας έως τη βάση; Το χθεσινό κρούσμα διαφθοράς δεν είναι μοναδικό. 

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ είναι από τις πλέον διεφθαρμένες του Δημοσίου ενώ οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τελευταία έκθεσή τους τόνιζαν ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών είναι κυριολεκτικώς σάπιοι. Υπ’ αυτό το πρίσμα η νέα ρύθμιση χρεών εμπεδώνει το αίσθημα της επιβράβευσης των ασυνεπών φορολογουμένων σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: