Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΤΟΛΜΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ!


Ας ειπωθούν πρώτα τα αυτονόητα... Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια στον περσινό τέταρτο τελικό του ΣΕΦ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκο, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί οριστικά. Επομένως, πολύ σωστά θα έπρεπε να τιμωρηθεί η ερυθρόλευκη έδρα για ό,τι συνέβη και θα ήταν εκτός λογικής οποιαδήποτε προσπάθεια "παραγραφής" όλων όσων έγιναν σε εκείνο τον αγώνα, έστω και αν οι διοικούντες την ΚΑΕ έκαναν ό,τι μπορούσαν, για να μην ανοίξει ρουθούνι. Άνοιξε όμως, άρα θα έπρεπε να υπάρξουν και συνέπειες. Αυτά γράφονται, ώστε να μη νομίζουν κάποιοι ότι γίνεται προσπάθεια να καταργηθεί  η κοινή λογική...

Ας προχωρήσουμε τώρα και στο δια ταύτα του "σήμερα". Είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι ο καθένας αναθεματίζει μόλις ακούσει ότι σε μια από τις χώρες που δυστυχώς ακόμα τις κυβερνούν... homo sapiens, καταδικάζονται άνθρωποι σε θάνατο, επειδή μπορεί να έκαναν μια κακή πράξη ή ότι τιμωρούνται με δημόσιο λιθοβολισμό για μια παραβατική συμπεριφορά. Η περίπτωση του Ολυμπιακού είναι κάπως έτσι. Η τιμωρία των Πειραιωτών για τα επεισόδια μερίδας φίλων τους στο ΣΕΦ, θυμίζει κάτι από τα παραπάνω, διότι έτσι τον δικάζουν και τον καταδικάζουν οι... αρμόδιοι που προΐστανται στην αθλητική δικαιοσύνη και φυσικά στον "αξιολάτρευτο" ΕΣΑΚΕ και στην "αξιαγάπητη" ΕΟΚ.

Τον έβαλαν κάτω τον Ολυμπιακού και του άλλαξαν τα φώτα, διότι πολύ απλά βρίσκουν και τα κάνουν. Οι διοικούντες έχουν αποφασίσει να πορευτούν με το σταυρό στο χέρι, αλλά δυστυχώς γι' αυτούς κάποιοι έχουν αποφασίσει να τους... φορτώσουν τον σταυρό στην πλάτη και να τους οδηγήσουν στον "Γολγοθά" τους. Άραγε, τι έχει ισχύσει σε ανάλογες περιπτώσεις, όπου τα ίδια και χειρότερα έγιναν σε παιχνίδια στην έδρα του Παναθηναϊκού; Ίσχυσαν τα ίδια μέτρα και σταθμά ή όχι; Κάτι μας λέει ότι το βαριεστημένο "έλα μωρε τώρα..." πολλοί θα το αναφώνησαν, ευρισκόμενοι στην δυσάρεστη γι' αυτούς θέση να πρέπει να καταδικάζουν την πράσινη ΚΑΕ για συμπεριφορές των οπαδών-κάφρων της.

Η ρήξη τυμπάνου του Αργυρόπουλου και τα... εγκαύματα

Κορωνίδα όλων των γεγονότων, ήταν τα "εγκλήματα" στο ΟΑΚΑ στον τελικό της 7ης Ιουνίου 2006 για το πρωτάθλημα της Α1, όπου οι πράσινοι έκαναν γης μαδιάμ το κλειστό, απειλώντας κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές. Το φύλλο αγώνα έγραφε λεπτομερώς για τους τραυματισμούς των παικτών του Ολυμπιακού, αλλά και την 20λεπτη διακοπή που ακολούθησε, όταν οι ερυθρόλευκοι πήγαν στα αποδυτήρια.

Παράλληλα, οι διαιτητές έκαναν λόγο για ρίψη κερμάτων, αναπτήρων, κροτίδων, αλλά και ενός... κίτρινου κράνους που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Εκθείασαν πάντως την καίρια παρέμβαση των αδελφών Γιαννκόπουλου και του Φραγκίσκου Αλβέρτη, ώστε να σταματήσουν τα επεισόδια, αλλά κάτι τέτοιο έκαναν και οι Αγγελόπουλοι στην δική τους περίπτωση, κάτι που δεν φαίνεται να "συγκίνησε" και ιδιαίτερα.

Ο Νίκος Αργυρόπουλος έπαθε ολική ρήξη τυμπάνου και μαζί με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη (έπαθε εγκαύματα) πήγαν μέχρι το Γενικό Κρατικό, ενώ ο φροντιστής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Πασχόπουλος, είχε για "σουβενίρ" ένα στρογγυλό τραύμα από αεροβόλο όπλο. Όσο για το Νίκο Μπάρλο, χτύπησε από αντικείμενα στο κεφάλι. Ποιά ήταν τιμωρία; Τρεις ολόκληρες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, που με την έφεση έπεσε στη μια αγωνιστική. Μιλάμε ότι τους έκαναν τη μούρη κρέας...

Τα αίσχη του 2009 τιμωρήθηκαν με... μια αγωνιστική

Ήταν 25 Μαΐου του 2009 και η εικόνα δεν πρόκειται να ξεχαστεί από κάθε φίλαθλο που σέβεται τον εαυτό του και τα... παντελόνια που φοράει. Ναι, πολύ καταλάβατε ότι γίνεται αναφορά στον αλήστου μνήμης δεύτερο τελικό της Α1, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε δίκαια του Ολυμπιακού με 91-64, κάνοντας το 2-0 στη σειρά. Ε και; Τα πράσινα "μπουμπούκια" αποφάσισαν ότι δεν άξιζε να πανηγυριστεί "ξεροσφύρι" η νίκη τους και έπρεπε να υπάρχουν και τα ανάλογα... μπινελίκια.

Βέβαια, αυτά δεν είχαν να κάνουν απλά με την αναφορά στο "γενεαλογικό δέντρο" των παικτών του Ολυμπιακού, αλλά και με κροτίδες, δυναμιτάκια, επικίνδυνα αντικείμενα κάθε είδους και διακοπή του αγώνα για αρκετή ώρα, Ποιός μπορεί να βγάλει από το μυαλό του τον Θανάση Γιαννακόπουλο να κατεβαίνει έντρομος στο παρκέ, μαζεύοντας τα παντελόνια του και μπινελικώνοντας τα αγαπημένα του παιδιά; Φανταζόμαστε κανένας... Ποιό ήταν το ρεζουμέ όλων αυτών; Τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, που έπεσε στη μια με την έφεση που έγινε. Με λίγα λόγια, οι αρμόδιοι αποφάσισαν ότι όλα όσα συνέβησαν, δεν ήταν αρκετά για να τιμωρήσουν αυστηρά την πράσινη έδρα. Γιατί; Γιατί... έτσι.

Έστειλαν αστυνομικό στο νοσοκομείο

Ας γυρίσουμε μερικά χρόνια πίσω, όταν ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιούσε για έδρα την στρούγκα των Πατησίων, το κλειστό του Σπόρτινγκ. Ήταν 1η Ιουνίου του 2003 και το τριφύλλι υποδεχόταν το Περιστέρι για τον πρώτο ημιτελικό της Α1. Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων "τόλμησε" να νικήσει με 85-82, κάτι που εξόργισε -και με το δίκιο τους- τους πράσινους οπαδούς, που δεν ήταν δυνατόν να δεχτούν τέτοια προκληκτική εμφάνιση από την ομάδα του Πεδουλάκη. Το αποτέλεσμα ήταν να επιτεθούν σε αστυνομικούς, να στείλουν έναν στο νοσοκομείο με τραυματισμό στη λεκάνη, ενώ δέχτηκαν και... φιλική επίσκεψη οι δημοσιογράφοι. Πάλι η αθλητική δικαιοσύνη ήταν αμείλικτη και τιμώρησε με δυο ολόκληρες αγωνιστικές την πράσινη έδρα! Απόφαση-κόλαφος, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Μετά, ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...

Το πρωτοφανές "-2" για το ματς της Γλυφάδας

Τέλος, ας θυμηθούμε και το αιώνιο ντέρμπι της Γλυφάδας το 2001 με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, όταν και διακόπηκε για αναπτήρα που έπεσε στο κεφάλι του διαιτητή Λάζαρου Βορεάδη. Το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά, η νίκη πήγε στον Παναθηναϊκό, τιμωρήθηκε η ερυθρόλευκη έδρα και για να... θυμούνται άπαντες το γεγονός για καιρό ακόμα, επιβλήθηκε το πρωτοφανές -2 βαθμοί στον Ολυμπιακό για το επόμενο πρωτάθλημα. Αν δε μας απατάει η μνήμη μας, ο κ. Βορεάδης είχε διακόψει με δική του πρωτοβουλία εκείνο το παιχνίδι, αν και βάσει κανονισμών μονάχα ο πρώτος ρέφερι έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε οριστική διακοπή μιας αναμέτρησης και κανένας άλλος. Όπως και να 'χει, φαίνεται ότι το κεφάλι του διαιτητή αξίζει παραπάνω από το κεφάλι του αθλητή, γι' αυτό και στα επεισόδια του 2006 (αναφέρονται παραπάνω) δεν υπήρξε ευαισθησία για να σταματήσει το παιχνίδι και να κατακυρωθεί υπέρ του Ολυμπιακού.

Οφείλει να αντιδράσει ο Ολυμπιακός

Είναι πολλά που μπορούν να γραφτούν, αλλά επιλέχθηκαν ορισμένα χαρακτηριστικά γεγονότα που αποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός έχει γίνει πολλές φορές έρμαιος των διαθέσεων συγκεκριμένων ανθρώπων, που άγονται και φέρονται με βάση το πως οι ίδιοι γουστάρουν, προασπίζοντας τα συμφέροντα άλλων. Οι Πειραιώτες οφείλουν να αντιδράσουν δυναμικά και να "υπερασπιστούν" την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τον περσινό τρίτο τελικό της Α1 και την ετσιθελική νίκη του Παναθηναϊκού. Απλά, φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι η σαπίλα κυριεύει το ελληνικό μπάσκετ και χρειάζονται πολλά για να ξεβρωμίσει το τοπίο...
ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Κωνσταντίνος Α. είπε...

αυτός ο κύκλος βίας και καφρίλας,κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει.Πουθενά σε κανένα πολιτισμένο κράτος δεν γίνονται αυτά που γίνονται εδώ.Αν έχεις και παιδί και θες να το πας να δει ένα ματς (όπως εμένα που με έχει ζαλίσει) ντρέπομαι να του πω τον λόγο.
Γιατί θα τον ξενερώσω και μπορεί να μου το γυρίσει στο τένις,από το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ.