Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ Ε/Π CH-47D ΕΣ 916

Επιμνημόσυνη δέηση στα θύματα του μοιραίου Σινούκ που έπεσε στις 11 Σεπτεμβρίου 2004 στο Πόρτο Κουφό τέλεσε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Τορώνης. Το ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Σιγγιτικού κόλπου, οκτώ ναυτικά μίλια πριν προσγειωθεί στο Αγιον Ορος και στο οποίο επέβαιναν ο μακαριστός πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρος και τα μέλη της συνοδείας του.

Θρήνησε ο ελληνισμός και η ορθοδοξία τον αναπάντεχο χαμό του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρου και άλλων 16 ατόμων, που βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ κατέπεσε και συνετρίβη το Σάββατο  11 Σεπτεμβρίου 2004 στη θαλάσσια περιοχή της χερσονήσου Σιθωνίας.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μεγάρων και παρέλαβε τον Πατριάρχη και τη συνοδεία του από το αεροδρόμιο Καρέα, με προορισμό το Αγιο Όρος, όπου ο Πατριάρχης ήταν επίσημος προσκεκλημένος της Μονής Βατοπεδίου για τον εορτασμό της Αγίας Ζώνης.


Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος, ο Μητροπολίτης Καρθαγένης Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Πηλουσίου Ειρηναίος, ο επίσκοπος Μαδαγασκάρης Νεκτάριος, ο ηγούμενος της Μονής Μαχαιρά της Κύπρου αρχιμανδρίτης Αρσένιος, ο αρχιμανδρίτης Καλλίστρατος Οικονόμου, ο αρχιδιάκονος Νεκτάριος Οικονόμου, ο αστυνομικός του Πατριάρχη Σπύρος Κουρσάρης, ο αδελφός του Πατριάρχη Γιώργος Παπαπέτρου, ο δημοσιογράφος και εκδότης εντύπων της Αιγύπτου Γιώργος Ξενουδάκης, ο πρόεδρος ιδρύματος του Πατριαρχείου, Πάτροκλος Παπαστεφάνου και ο ποινικολόγος Γεώργιος Μαύρος. Τα μέλη του πληρώματος ήταν ο ταγματάρχης Παπαναστασίου, ο ανθυπασπιστής Ράπτης, ο αρχιλοχίας Παντελεήμων Χατζηβαγγέλης, ο επιλοχίας Τεχνικού Παναγιώτης Γονεγός και ο διοικητής του Δ΄ ΤΕΑΣ, αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Παπασπύρου.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, διοικητής του Δ΄ ΤΕΑΣ αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Παπασπύρου, αφού έκανε μία περιήγηση πάνω απ τις Ιερές Μονές της Αθωνίκης Πολιτείας κατόπιν αιτήματος του Πατριάρχη, επικοινώνησε για τελευταία φορά στις 10:54 με τον Πύργο Ελέγχου στο Χορτιάτη ότι θα ανέβαινε απ τις 2.500 πόδια στις 4.000 πόδια και από τότε χάθηκε το ίχνος του απ τα ραντάρ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: