Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΡΙΕ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤ-ΠΟΣΤΑΛ ;


Την προηγούμενη Δευτέρα, στις 6 Σεπτ. οι κάτοικοι του Περιστερίου πραγματοποιήσαν τ ην προγραμματισμένη συνέλευση  για το ζήτημα του Άλσους και της Χαβούζας στο Γκαράζ. Η Επιτροπή ενημέρωσε τους κατοίκους για τις ενέργειες που έχουν γίνει.
Αναφορικά ήταν οι εξής:

Καταγγελία στην πολεοδομία: Όπως μας ενημερώσανε οι υπάλληλοι της πολεοδομίας, από την μία τον πιέζουν οι κάτοικοι και η επιτροπή για να μπλοκαριστεί το Παράνομο έργο, από την άλλη, η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου και οι προϊστάμενοι της πολεοδομίας δίνουν εντολές για να “θαφτεί” η καταγγελία.

Καταγγελία στην ΔΕΗ: Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ ήρθαν για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στον χώρο του Γκαράζ και οι φύλακες του Γκαράζ με τραμπούκικο τρόπο (όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ) δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Καταγγελία σε υπουργείο Υγείας και Υγειονομικό.
Φάκελος για ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν κατατεθεί σε δικηγόρο, και η δικαστική απόφαση θα “βγεί” στις 27 Σεπτέμβρη.

Γενικά, οι δημόσιες υπηρεσίες, με επικεφαλής την πολεοδομία περιστερίου, της οποίας υπεύθυνος είναι ο αντιδήμαρχος κ.Λύκος, δεν είναι πρόθυμες για να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Αυτό είναι κάτι που ήταν γνωστό, αλλά δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της Διοίκησης του Δήμου.

Η απροθυμία και ολιγωρία αυτή είναι αναμενόμενη. Το πρόβλημα είναι πολιτικό και σαν τέτοιο θα αντιμετωπιστεί. Από την μία, η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου, αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν σκουπίδια. Δεν λογαριάζει τίποτα μπροστά στο βωμό του κέρδους, εμπορευματοποιεί τα πάντα και παρουσιάζει αδιέξοδα (όπως την διαχείριση των σκουπιδιών) αντί να δίνει λύσεις με άξονα τις ανάγκες και την υγεία των κατοίκων. Από την άλλη, οι κάτοικοι, αργοπεθαίνουν από τα επικίνδυνα σκουπίδια (έρευνα έδειξε ότι στο Περιστέρι, λόγω μολυσμένης ατμόσφαιρας, έχουν αυξηθεί οι θάνατοι από 4,5% έως 11,5%).

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ότι το ζήτημα της Παράνομης κι επικίνδυνης Χαβούζας πρέπει να “ανοίξει” στους Περιστεριώτες/ισσές. Η συμμετοχή όλων των κατοίκων, όλων των τοπικών κινήσεων και φορέων της πόλης μας, και  η διοργάνωση μαζικών και μαχητικών λαϊκών κινητοποιήσεων θα ανατρέψουν τις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής και θα επιβάλλουν τα δίκαια αιτήματά μας.


Αποφασίστηκε:
*προκύρηξη κι αφίσα, η οποία θα κυκλοφορήσει μαζικά από αυτή τη Δευτέρα σε σχολεία, γήπεδα, σταθμούς μετρό, στον πεζόδρομο, στις γειτονιές και τα σπίτια του Περιστερίου

*καινούργια Συνέλευση για να καταλήξει σε δράση με: κόλλημα αφίσας, μοιράσματα προκυρήξης, κ.α.

*να πάρουμε την τύχη του Άλσους στα χέρια μας. Μαζευόμαστε για να περιποιηθούμε το Άλσος!

Η νέα Συνέλευση Κατοίκων θα γίνει την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ στο Άλσος.
Να είμαστε όλοι εκεί!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται και η τοποθέτηση της πρέσας/σπαστήρα.


1 σχόλιο:

ΒΑΙΟΣ είπε...

Ρε παιδιά ότι κάνει τόσα χρόνια αυτό εξακολουθεί και τώρα. δεν δίνει σημασία σε κανέναν.