Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΝΔ ‘κονταίνει’ τον ΛΑΟΣ


Η μέτρηση της Alco για την εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων, που δημοσίευσε το ‘Πρώτο Θέμα’ την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάζει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα, αναφορικά με την ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, δηλαδή τα δυο κόμματα που απευθύνονται στην εκλογική βάση του ευρύτερου χώρου της Κεντροδεξιάς.

Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση της Alco, οι διαρροές της Νέας Δημοκρατίας προς τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν. Και, ενώ τον περασμένο Μάιο, σε μέτρηση της ίδιας εταιρείας, οι απώλειες άγγιζαν το 3,5%, σήμερα, το ποσοστό των ψηφοφόρων που χάνει η Νέα Δημοκρατία προς το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, είναι μόλις 1,2%.

Το συγκεκριμένο δημοσκοπικό εύρημα εξηγεί κατά ένα μεγάλο μέρος και την παγιωμένη στασιμότητα που εμφανίζουν τα ποσοστά του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, που δεν συνεχίζει την ‘αφαίμαξη’ της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς φαίνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να σταματήσει τις διαρροές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: