Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η Κυβέρνηση να ξανασκεφτεί την πρόταση Πούτιν


Οι έξυπνες ιδέες και οι καινοτόμες πρωτοβουλίες μπορεί να σώσουν την Ελλάδα από την οικονομική καταστροφή.
Κάπως έτσι το σκέφθηκε ο Ρώσος Πρωθυπουργός και ισχυρός ανήρ της Μόσχας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρότεινε να παραχωρηθεί στη Ρωσία το εγκαταλειμμένο νησάκι δίπλα στη Σύρο, που χρησιμοποιείτο για λοιμοκαθαρτήριο μέχρι την ανακάλυψη της πενικιλίνης, για ναυτική βάση της Ρωσίας.

Με τι ανταλλάγματα: Ένα δισεκατομμύριο ευρώ αέρα, μηνιαίο μίσθωμα που θα συμφωνηθεί με το ελληνικό δημόσιο, και βέβαια δουλειά και συνάλλαγμα από τις εγκαταστάσεις και την παραμονή των Ρώσων ναυτών.
Στη Σύρο, τα ρωσικά ναυπηγεία που εγκαταστάθηκαν επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, έδωσαν ζωή και χρήματα στο νησί, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο που τίποτε δεν κινείται.

Η Κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται, φοβούμενη προφανώς τις αντιδράσεις των ΗΠΑ. Κάτι που δεν πρέπει να μας εκπλήσσει.
Για αντίστοιχους λόγους εγκατέλειψε ουσιαστικά μια σημαντική, στρατηγικής σημασίας απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή, για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

Είναι όμως στιγμή να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα συμφέροντα της Ελλάδος και των Ελλήνων, διότι αυτό που προέχει σήμερα είναι η σωτηρία της μεσαίας τάξης, δηλαδή της κοινωνίας, από τον αφανισμό που της επιφυλάσσει το περίφημο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: