Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΔΟΣ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΒΕΑΚΗ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.


Την ικανοποίηση των δημοτών για την τοποθέτηση μπαρών απαγόρευσης διέλευσης και στάθμευσης, κατ' επέκταση, οχημάτων επί του πεζόδρομου της Εθνικής Αντιστάσεως, στο κέντρο της πόλης, ένα χρόνιο αίτημα που, έστω και καθυστερημένα ικανοποιήθηκε, διαδέχτηκε η απογοήτευση από την εικόνα της οδού Αιμ. Βεάκη, παράλληλη του πεζόδρομου της Εθνικής Αντιστάσεως.

Κεντρικός δρόμος και η Αιμ. Βεάκη με μεγάλα πεζοδρόμια, δρόμος ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων, μονής κατεύθυνσης, ο δεύτερος εμπορικός δρόμος του κέντρου που όμως σιγά-σιγά μετατράπηκε σε χώρο στάθμευσης και "εκκολαπτόμενο" μικρό... Μπουρνάζι. Κλείνουν εμπορικά καταστήματα μαζικής εστίασης, κυρίως καφετέριες, ή βρίσκουν έναν ακόμη χώρο στάθμευσης τα αυτοκίνητα, τα οποία σταθμεύουν μπροστά στις βιτρίνες επί των πεζοδρομίων. "Η θέα ενός ακόμη εμπορικού που κλείνει μας λυπεί ιδιαίτερα" τόνισε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου Β. Μαλλιοστάθη, "δεν είμαστε όμως αντίθετοι στη δημιουργία καταστημάτων μαζικής εστίασης. Αντίθετοι είμαστε στη μετατροπή των πεζοδρομίων, μπροστά από τα κλειστά καταστήματα, σε χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων".


Σ' αυτό το βασικό πρόβλημα προστίθενται οι πρασιές στα πεζοδρόμια που έχουν καιρό να καθαριστούν και οι ξύλινες πέργολες που αφέθηκαν απεριποίητες να "ξεφλουδίζουν", καθώς και η "κατάληψη" σε γωνίες των πεζοδρομίων, από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων καφέ. Είναι αδύνατη η διέλευση πεζών από κάποια πεζοδρόμια, διότι οι ιδιοκτήτες των καφέ γεμίζουν με τραπέζια και καρέκλες το χώρο.

Γίνονται έλεγχοι στα καταστήματα για τα τραπεζοκαθίσματα, όπως μας είπε η αντιδήμαρχος Μ. Τσιώτα - Μάρκου, αλλά εξακολουθούν τα ίδια.




Θα πρέπει, λοιπόν, οι έλεγχοι να είναι καθημερινοί και τα πρόστιμα "γενναία", όπως αρμόζει η περίπτωση αυτών που δεν συμμορφώνονται. Ο αντιδήμαρχος Β. Μπέτσης σε επικοινωνία που είχαμε, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για την στάθμευση των οχημάτων καθώς και σύντομα θα υπάρξει καθαρισμός και φροντίδα στις πρασιές των πεζοδρομίων όπως και στις ξύλινες πέργολες της οδού. Εν αναμονή!!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: