Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Β. Μιχαλολιάκος: Ο μόνος βουλευτής που παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος δήμαρχος!


Ο πρώτος και ο μόνος μέχρι στιγμής βουλευτής που ανακοινώνει υποψηφιότητα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα πριν την έκβασή τους, είναι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος. Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στο δήμο Πειραιά, δήλωσε ότι παραδίδει τη βουλευτική έδρα στον Παναγιώτη Μελά. Πρόσθεσε ότι παραιτείται και από τομεάρχης Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και μπαίνει στη μάχη του μεγάλου Λιμανιού, χωρίς ...βεντέτες, γιατί «η βεντέτα θέλει δύο. Και εγώ δεν προσφέρομαι».

Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο κ. Μιχαλολιάκος εκτίμησε ότι θα κερδίσει από την πρώτη Κυριακή και προς ισχυροποίηση της προσδοκίας του πρόσθεσε: «Για επιβεβαίωση των λόγων μου σας δηλώνω, ότι θα παραιτηθώ από τη Βουλευτική μου έδρα, πριν από τις εκλογές. Ο άξιος συμπατριώτης μας ο Παναγιώτης Μελάς θα συνεχίσει επάξια την εκπροσώπησή σας στο κοινοβούλιο. Όσοι ψάχνουν για παραπολιτικές εξηγήσεις ας φάνε τη γλώσσα τους. Ο Μιχαλολιάκος δεν πούλησε ποτέ την ψυχή του για καμία σκοπιμότητα και δεν πρόκειται να την πουλήσει ποτέ».

Σε ομιλία του στον ΟΛΠ ο κ. Μιχαλολιάκος, απευθύνθηκε στο πλήθος με έντονα συναισθηματικά και προσωπικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων περιέλαβε και την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε. Ως κυρίαρχο λόγο για την απόφασή του να επιστρέψει από την κεντρική πολιτική σκηνή στο δήμο, επικαλέστηκε την κακή κατάσταση που επικρατεί σήμερα:
«Τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα για τον Πειραιά έχουν πάρει άσχημη τροχιά. Δεν είναι μόνο η βρωμιά που μας περιβάλλει, Δεν είναι μόνο η οικονομική του κατάρρευση. Είναι το αίσθημα της χαμένης του αρχοντιάς. Είναι η πίκρα ότι έχει πάρει μια πορεία, που δεν αξίζει, ούτε στην Ιστορία του, ούτε στους Ανθρώπους του, αλλά κυρίως δεν αξίζει στις τεράστιες δυνατότητές του».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, έστειλε «μήνυμα» για τους συνυποψηφίους του τονίζοντας«Τέλος στους διεφθαρμένους και τους αδιάφορους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: