Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΘ: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ!


Και η Μακεδονία είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Σε όλους τους τομείς φαίνεται η εγκατάλειψη:
Σε συμβολικό επίπεδο από την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Δεσμευόμαστε πως εμείς θα το επαναφέρουμε! Και θα το κάνουμε όχι αυτό που ήταν. Όχι μια «ενισχυμένη Νομαρχία». Αλλά ένα αληθινό κέντρο διοικητικού συντονισμού όλων των νευραλγικών τομέων στη Βόρειο Ελλάδα.
Στην Οικονομία , η εγκατάλειψη φαίνεται από την κάμψη της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 25% το Α’ εξάμηνο του 2010.
Από τη μεγάλη κάμψη της βιομηχανικής παραγωγής το αντίστοιχο διάστημα. Από τον αφανισμό των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων και τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας:
Ως το τέλος Αυγούστου έκλεισαν στη Θεσσαλονίκη 2.140 επιχειρήσεις, ενώ οι άνεργοι στην ευρύτερη περιοχή μόνο της Κεντρικής Μακεδονίας έφτασαν τους 149.284!
Στις υποδομές, την ώρα που τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης παραμένουν στάσιμα, ο Δημήτρης Ρέππας εξήγγειλε… master plan για την περιοχή.
Όμως, η Θεσσαλονίκη έχει πρώτα απ’ όλα ανάγκη να υλοποιηθούν τα έργα που σχεδιάσθηκαν και ξεκίνησαν από την ΝΔ.
--Όπως το Μ ετρό: Επί εννέα μήνες ήταν ακινητοποιημένοι οι δύο μετροπόντικες και ως δια μαγείας, λίγο πριν τη ΔΕΘ ξεκίνησε ο ένας.
--Όπως η Επέκταση Αεροδρομίου : Έργο προϋπολογισμού 137 εκατομμυρίων ευρώ, με ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Ιούλιο του 2011, παρουσιάζει σήμερα απορροφητικότητα 34% και μεγάλες καθυστερήσεις στην Χρηματοδότηση του. Ήδη προσδιορίσθηκε νέος χρόνος ολοκλήρωσης την 31 Δεκεμβρίου 2012.
-- Όπως η εξωτερική περιφερειακή , που ήταν έτοιμη για δημοπράτηση από την Κυβέρνηση της ΝΔ, και τώρα λένε ότι θα δημοπρατηθεί στις αρχές του 2011.
Η κ. Μπιρμπίλη εξήγγειλε «μίνι υποθαλάσσια» και ο κ. Ρέππας «ζεύξη του Θερμαϊκού». Τάζουν λαγούς με πετραχήλια χωρίς καμία πρόβλεψη χρηματοδότησης Κατά το συνήθειο του ΠΑΣΟΚ, εξαγγέλλουν ό,τι προλάβουν.
--Και βεβαίως, η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο εξακολουθεί να καθυστερεί.
-- Το πιο σημαντικό ίσως: Η Επέκταση Λιμένος, το έργο εκσυγχρονισμού του Λιμένος Θεσσαλονίκης, δεν αποτελεί πλέον στόχο για τη σημερινή Κυβέρνηση. Δεν μνημονεύεται καν στο υπό μελέτη “ master plan ”. Το εγκατέλειψαν…
Ξέρω τι θα πουν κάποιοι: ότι αυτές οι περικοπές είναι δήθεν «απαραίτητες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα». Εγώ όμως, θα επιμείνω ότι αυτές οι περικοπές δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα.
Κι αυτό ακριβώς θα υποστηρίξω σήμερα. Ότι η λύση που μας προσφέρουν είναι χειρότερη από το πρόβλημα. Κι ότι υπάρχει άλλη λύση. Διαφορετική λύση. Πραγματική λύση. Την οποία την υποδείξαμε έγκαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: