Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ!!!!!

hbnews
Μπαράζ κινητοποιήσεων αρχίζει από σήμερα, με σειρά εργαζομένων να εξαγγέλλουν απεργίες και στάσεις εργασίας. Η αρχή γίνεται με τους έκτακτους αρχαιολόγους, οι οποίοι αντιδρούν σε διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού που δεν τους εξαιρεί από την 24μηνη απασχόληση.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι αρχαιολόγοι, οποίοι θα προχωρήσουν στις 11 σήμερα το πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή, υποστηρίζουν ότι η διάταξη αυτή αποδυναμώνει την Αρχαιολογική Υπηρεσία από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Τη σκυτάλη παίρνουν οι περιπτερούχοι όλης της χώρας, οι οποίοι έχουν κηρύξει απεργία 9 και 10 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 8 του μηνός θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας.

Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων διαμαρτύρεται για τα συρρικνούμενα ποσοστά κέρδους τους και ζητά από το υπ. Οικονομικών να δώσει οριστική λύση στο θέμα του καθορισμού ποσοστών κέρδους για τα προϊόντα που εμπορεύονται. 

Εν τω μεταξύ, 24ωρη απεργία έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών την ημέρα που η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει το σχέδιό της για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, ενώ ήδη έχει αποφασίσει την κήρυξη πεντάωρων στάσεων εργασίας από τις 11 το πρωί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Στη στάση εργασίας της 8ης Σεπτεμβρίου αναμένεται να συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (αποφάσισαν συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στη ΔΕΘ και 4ωρη στάση εργασίας στις 23 Σεπτεμβρίου), σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κινδυνεύουν με απόλυση. Με απεργίες αλλά και με διακοπή της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης απειλεί και η Ομοσπονδία Πρατηριούχων.

ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: