Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ:''ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ'' σελ..33-34. Ποια είναι γενικότερα η σχέση του ΚΚΕ με τον Μητσοτάκη;

ΒΛΑΝΤΑΣ: Για τον άνθρωπο αυτόν δεν έχω πολλά να πω. Αν μιλούσαν καθαρά γι αυτόν όσοι τον γνώριζαν από κοντά,θα είχαν πολλά να πουν ,ιδιαίτερα για τον ρόλο και την δράση του στον εμφύλιο πόλεμο,όταν ήταν ένας από τους ''ηγέτες'' που αποφάσιζαν για εμάς χωρίςεμάς.-----------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------.
Αλλά το κύριο ερώτημα που χρόνια με τυραννάει και απάντηση δεν έλαβε ποτέ είναι πως ,με την πτώση της δικτακτορίας των συνταγματαρχών,αυτός ο μέγας ''κομμουνιστής ηγέτης''  βρέθηκε στενός συνεργάτης και εξ απορρήτων του Μητσοτάκη.

Κανείς δεν μίλησε γι αυτό,κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να το εξηγήσει στα μέλη του Κόμματος. Θα έλεγε κανείς πως υπήρχε μια προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του,γνωστού σε πολλούς γεγονότος.Ενα συνοδευτικό ερώτημα θα ήταν:Ποια είναι γενικότερα η σχέση του ΚΚΕ με τον Μητσοτάκη;Τέτοιο ερώτημα θα ήταν αδιανόητο,εάν δεν συνέβαιναν κάποια εξ ίσου αδιανόητα γεγονότα.Οπως:

Τι ώθησε να  δημοσιευτεί -και σε τι εξυπηρετούσε -η συνέντευξη με τον Μητσοτάκη στον Ριζοσπάστη λίγες μέρες μετά το περίφημο unfair για το δημοψήφισμα που απάλλαξε την Ελλάδα από την δυναστεία των Γλύξμπουργκ; Ήταν μια πράξη που έμοιαζε με ξέπλυμα μιας ύποπτης ενέργειας του τότε αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Η οδυνηρή εντύπωση που μου προκάλεσε δεν έχει σβήσει ακόμη,γι αυτό και το θέτω εδώ,με την ελπίδα,πως κάποιοι,κάποτε,θα θελήσουν να το ξεκαθαρίσουν.-
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΧΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: