Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΝΕΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Ένας πνεύμονας πρασίνου "ανοίγει" στην Αθήνα.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου, στις 10 η ώρα, ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανοίγει για πρώτη φορά, ο οποίος με το πράσινο, τα δέντρα και τα λουλούδια του, φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για τους πολίτες όλων των ηλικιών που θα βρουν όχι μόνο έναν τόπο για να ηρεμήσουν και χαλαρώσουν από τους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της πόλης, αλλά και τη δυνατότητα να τον κάνουν "στέκι" τους με τις πολλές και ποικίλες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα οργανώνει εκεί το Μέγαρο Μουσικής.

Το Μέγαρο Μουσικής από την έναρξη λειτουργίας του αποτελεί πυρήνα πολιτισμού και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να φέρει κοντά στο ελληνικό κοινό κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά και να αναδείξει τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Τώρα, με το άνοιγμα του κήπου, το Μέγαρο Μουσικής έρχεται να προσθέσει μία ακόμη προσφορά στους πολίτες και τους επισκέπτες της Αθήνας, που αυτή τη φορά έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής της πόλης.

Ο κήπος θα είναι ανοιχτός κάθε μέρα από τις 10 το πρωί έως τη δύση του ηλίου και η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται από τη Βασιλίσσης Σοφίας και την οδό Κόκκαλη.

Για την ολοκλήρωση του έργου αυτού, συνέδραμε ουσιαστικά το Κοινωφελές Ίδρυμα "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης". Χάρη στη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος που έγινε στο Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" τον Ιούνιο του 1999 στο πλαίσιο του έργου της ολοκλήρωσης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, υλοποιήθηκε η διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου γύρω και πίσω από το Μέγαρο σε πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης που είναι σε θέση να φιλοξενεί σειρά εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων.

Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννης Μάνος, σε συνέντευξη Τύπου με θέμα του άνοιγμα του πάρκου, αναφέρθηκε στην ευρύτερη πολιτιστική και κοινωνική ευθύνη του Μεγάρου.

"Σε μια περίοδο κρίσεως και θυσιών για όλους τους Έλληνες ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα δεσπόζον σημείο αναφοράς. Ασφαλώς ο πολιτισμός δεν μπορεί να είναι διαφυγή ή άλλοθι, είναι όμως ένα στοιχείο υποκίνησης, προβληματισμού και δημιουργίας."

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών "ανοίγεται" ακόμη περισσότερο στην πόλη και θέλει να καταστήσει τον πολιτισμό προσιτό στους πολίτες και κυρίως στους νέους.

Πέρα από το άνοιγμα του πάρκου στους πολίτες μας και τους επισκέπτες της πόλης, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν μουσικές εκδηλώσεις, θα ανακοινωθεί σύντομα μια νέα τιμολογιακή πολιτική που θα απευθύνεται στην τρίτη ηλικία και εκείνους που έχουν κάρτα ανεργίας.

Επίσης, οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν εκδηλώσεις-παραγωγές του Μεγάρου με εισιτήριο ύψους 5-9 ευρώ.

Στις αρχές Ιουνίου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της περιόδου 2010-2011, που θα αποτελέσει, μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη έκπληξη για όλους και θα σηματοδοτήσει τη δημιουργική προοπτική του Μεγάρου Μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: