Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αγοράζουν ό,τι κινείται με τα λεφτά που «φυγάδευσαν» ενώ οι σοσιαΛΗΣΤΕΣ γδέρνουν τον κοσμάκη «για να σώσουν την πατρίδα»!!!

Ελληνες ψωνίζουν σπίτια και καφέ στο Λονδίνο...

Πριν από λίγες εβδομάδες η εφημερίδα «Φαινάνσιαλ Τάιμς» αποκάλυψε ότι, το τελευταίο διάστημα που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, οι Ελληνες «φυγάδευσαν» στο εξωτερικό πάνω από δέκα δισεκατομμύρια ευρώ, και το ποσό αυτό συνεχίζει να αυξάνεται.

Πρώτος προορισμός των ελληνικών κεφαλαίων που φεύγουν από την Ελλάδα είναι το Λονδίνο, όπου επενδύονται σε ακίνητα, βασικά, σε καφετέριες και στη ναυτιλία.

Οι κτηματομεσίτες στην αγγλική πρωτεύουσα καταγράφουν μια ασυνήθιστα μεγάλη παρουσία Ελλήνων πελατών, οι οποίοι μαζί με τους Ασιάτες -Ινδούς, Πακιστανούς, Κινέζους- κινούν την αγορά του Λονδίνου και ανεβάζουν τις τιμές. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντέιλι Εξπρές», τα ακίνητα στις γνωστές περιοχές του Λονδίνου ανέβηκαν τον τελευταίο μήνα 10%.

Αγαπημένες περιοχές

Οι Ελληνες αγοραστές περιορίζονται σε τρεις περιοχές, στο Μέιφερ, στο Νάιτμπριτζ και στο Μαριλεμπόν. Η διευθύντρια του κτηματομεσιτικού γραφείου London Pied A Terre, Μαριάν Ζοζέφ, δήλωσε στην «Οικονομία» ότι οι ξένοι επενδυτές έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τις τιμές σε Μέιφερ και Νάιτμπριτζ. «Αλλά οι Ελληνες δεν έχουν πρόβλημα να πληρώσουν αυτά τα ποσά», πρόσθεσε η Μαριάν Ζοζέφ.


Στην περιοχή μάλιστα του Νάιτμπριτζ υπάρχει μια πολυκατοικία που την έχουν ονομάσει «Αθήνα Χάουζ», από το γεγονός ότι τα περισσότερα -πανάκριβα- διαμερίσματα της πολυκατοικίας τα έχουν αγοράσει Ελληνες. Ενα διαμέρισμα 80-90 τετραγωνικών σ’ αυτή την πολυκατοικία στοιχίζει δύο εκατομμύρια λίρες.

Οι Ελληνες που αγοράζουν ακίνητα στο Λονδίνο είναι ιδιώτες που επενδύουν τις αποταμιεύσεις τους ή επιχειρηματίες οι οποίοι και αγοράζουν τα ακριβά ακίνητα. Πρόσφατα, όπως μας πληροφόρησε κτηματομεσίτης του Λονδίνου, γνωστός Ελληνας επιχειρηματίας αγόρασε στις περιοχές Μέιφερ και Νάιτμπριτζ τρία διαμερίσματα πληρώνοντας συνολικά επτά εκατομμύρια λίρες. Δύο άλλοι Ελληνες επιχειρηματίες έχουν κάνει προσφορές για να αγοράσουν διαμερίσματα στην πλέον ακριβή πολυκατοικία του Λονδίνου και της Ευρώπης, γνωστή ως «One Hyde Park».

Ετσι το τετραγωνικό μέτρο στοιχίζει εξήντα χιλιάδες λίρες, δηλαδή η τιμή ενός διαμερίσματος 100 τ.μ. είναι 60 εκατομμύρια λίρες, αλλά φυσικά τα διαμερίσματα αυτά, στα οποία προσφέρονται και οι ευκολίες του γειτονικού πολυτελούς ξενοδοχείου «Μάνταριν», αντιπροσωπεύουν την τελευταία λέξη της πολυτέλειας και της τεχνολογίας.

Ενας άλλος χώρος όπου επενδύουν οι Ελληνες είναι οι καφετέριες, μια επένδυση που θεωρείται ασφαλής στο Λονδίνο, φυσικά αναφερόμαστε στις κεντρικές περιοχές. Τέλος, Ελληνες ιδιώτες και επιχειρηματίες τοποθετούν τα χρήματα τους σε μετοχές εφοπλιστικών εταιρειών.

Φυσικά υπάρχει και μια κατηγορία Ελλήνων που αναθέτουν σε ξένες τράπεζες να διαχειρισθούν τα χρήματά τους. Γνωστές τράπεζες με έδρα το Λονδίνο έχουν στείλει στελέχη τους Ελληνες στην Ελλάδα με την αποστολή να βρουν πελάτες και να φέρουν τα χρήματά τους στο Λονδίνο. Αυτή η τοποθέτηση ενέχει κινδύνους, καθώς oι τοποθετήσεις που κάνουν οι τράπεζες έχουν και μεγάλο ρίσκο.

Ηδη παίρνει τον δρόμο προς τη δικαιοσύνη η περίπτωση περίπου είκοσι συνταξιούχων πιλότων της Ολυμπιακής οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τα «εφάπαξ» τους σε ελβετική τράπεζα με έδρα το Λονδίνο και τα έχασαν.

Πληρώνουν 60.000 λίρες για ένα τ.μέτρο!

Στις περιοχές Μέιφερ και Νάιτμπριτζ, για να αγοράσεις ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών μέτρων πρέπει να πληρώσεις οπωσδήποτε 850.000 λίρες.

Ελληνες έχουν κάνει προσφορές για να αγοράσουν διαμερίσματα στo «One Hyde Park», όπου το τετραγωνικό μέτρο στοιχίζει εξήντα χιλιάδες λίρες.

Λ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ [Εθνος]

Δεν υπάρχουν σχόλια: