Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Αυτός είναι Θρύλος!



Ο Ολυμπιακός έπαιξε σούπερ μπάσκετ «κατάπιε» με 107-73 τα Τρίκαλα και παραμένει μόνος πρώτος στην Α1.

Ναι τα Τρίκαλα δεν είναι ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος του κόσμου, αλλά δεν πρέπει πάντοτε να ξεκινάμε αρνητικά. Άλλωστε θα ήταν μεγάλη αδικία για τον σημερινό Ολυμπιακό, ο οποίος έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ και δείχνει πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Ο Θρύλος διέλυσε με 107-73 τα Τρίκαλα, πέτυχε την έβδομη σερί νίκη του στην Α1 και φυσικά βρίσκεται μόνος πρώτος στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Το θέμα είναι να παίξει ανάλογα σοβαρά και τη Τετάρτη με τη Λιέτουβος Ρίτας, ώστε να συνεχίσει και στη κορυφή του ομίλου του στην Ευρωλίγκα.

«Ζεστός» ο Λίνας

Ο Γιαννάκης επέλεξε τους Τεόντοσιτς, Μπέβερλι, Τσίλντρες, Κλέιζα και Μπουρούση στο αρχικό σχήμα και με μπροστάρη τον Λιθουανό αστέρα, ο Ολυμπιακός γρήγορα απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 5’ το σκορ ήταν 15-8 και αμέσως μετά με λέι-απ του Κλέιζα η διαφορά ανέβηκε στο +9. Σε εκείνο το σημείο ο Λιθουανός είχε προλάβει να σημειώσει δέκα πόντους με 4/4 δίποντα και 2/2 βολές. Ο Γιαννάκης τον έκανε αλλαγή υπό τα έντονα χειροκροτήματα του κόσμου και πέρασε στη θέση του τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος παρά τη μεγάλη σε διάρκεια απουσία του, έδειξε σε σχετικά καλή κατάσταση. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Θρύλος προηγήθηκε με 27-21, έχοντας φοβερά ποσοστά (3/4 βολές, 9/14 δίποντα, 2/3 τρίποντα), κυριαρχία στα ριμπάουντ (11-6), αλλά το γνωστό πρόβλημα στα λάθη με έξι.

Χρόνο στους πιτσιρικάδες

Στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμα του με τον «Δράκο» να δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Σλούκα και Παπανικολάου. Δεν αγωνίσθηκε καθόλου μέχρι την ανάπαυλα ο Παπαλουκάς και καλύτερα για να είναι «φρέσκος» στο ματς της Τετάρτης στο Βίλνιους με τη Λιέτουβος Ρίτας. Εκτός δωδεκάδας έμειναν (όπως ήταν αναμενόμενο) και οι τραυματίες Σχορτσιανίτης και Βασιλόπουλος, οι οποίοι επίσης θα αγωνισθούν στη Λιθουανία. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μόλις τρία λάθη στη δεύτερη περίοδο και με ηγέτες τους Τεόντοσιτς και Τσίλντρες πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με 51-39.

«Καθάρισε» γρήγορα

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Γιαννάκης αποφάσισε να ρίξει στο παρκέ τον Παπαλουκά, την ίδια στιγμή που ο Μπουρούσης αποφάσισε να ανεβάσει στροφές. Ο Έλληνας σέντερ στο πρώτο ημίχρονο είχε μείνει άποντος καθώς σε μόλις πέντε λεπτά συμμετοχής, είχε πάρει όλο κι όλο ένα σουτ. Στο δεύτερο, ξεκίνησε με πέντε σερί πόντους και με μια φοβερή ασίστ στον Κλέιζα. Μαζί με ένα τρίποντο του Τεόντοσιτς η διαφορά έφθασε το +20 (61-41) στο 23 κι αμέσως ο Αγγέλου πήρε τάιμ-άουτ. Φυσικά τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει και είναι χαρακτηριστικό πως στη πρώτη επίθεση μετά το τάιμ-άουτ του αντίπαλου προπονητή, ο Τεόντοσιτς πέτυχε τρίποντο από το ίδιο σημείο για να κάνει το 64-43.

Στη τρίτη περίοδο δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως ο Ολυμπιακός έκανε μαγικά πράγματα στο παρκέ του ΣΕΦ. Μετά τον Μίλος, ο Παπαλουκάς πέτυχε άλλα δύο σερί τρίποντο και με μια βόμβα του Κλέιζα η διαφορά ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 30 πόντους (82-51) στο 28’. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν μέσα σε 10 λεπτά 32 πόντους, με 3/5 βολές, 7/8 δίποντα, 5/6 τρίποντα και εννέα ασίστ! Στο 30’ το σκορ ήταν 83-54 και φυσικά η τελευταία περίοδος έγινε για… τυπικούς λόγους.

Σοβαρός μέχρι το τέλος

Ήταν θετικό πως δόθηκε χρόνος συμμετοχής στους νεαρούς Σλούκα και Παπανικολάου, αλλά και στους Γλυνιαδάκη, Μαυροκεφαλίδη, οι οποίοι δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να δείξουν το ταλέντο τους. Όλοι τους έδειξαν τεράστια διάθεση τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη σημερινή εμφάνιση. Είπαμε πως τα Τρίκαλα δεν είναι οι Λέικερς, αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι σοβαρός σε κάθε ματς και να ικανοποιεί τον κόσμο του. Τα πέτυχε όλα το απόγευμα του Σαββάτου και πλέον πρέπει να δείξει ανάλογο πρόσωπο και τη Τετάρτη με Λιέτουβος Ρίτας.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 51-39, 83-54, 107-73

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (3/3), Παπανικολάου 6, Τσίλντρες 11 (1), Βούισιτς 4, Τεόντοσιτς 20 (3), Μπουρούσης 5 (5 ασ.), Χαλπερίν 7 (1), Κλέιζα 17 (2/2β., 6/6διπ., 1/1τρ., 1.346 TENDEX), Μαυροκεφαλίδης 7, Μπέβερλι 6, Γλυνιαδάκης 8, Σκούκας 7 (1)

ΤΡΙΚΑΛΑ (Β. Αγγέλου): Έιμπραμς 17 (2), Μπγικς, Κατσαρές 7, Αποστολίδης 4, Πάουελ 13 (2), Τζιγκάνοβιτς 7, Ζούπαν 12 (1), Σακελλαρίου, Σίμτσακ 13

Δεν υπάρχουν σχόλια: