Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; Θέλουν να μας πιάσουν στον ύπνο…


Πρόθεση να ξαναχτίσουν το μαυσωλείο στα Χίλια με τις πλάτες της Τουρκίας
«Τεστάρουν» τη νέα περιφερειάρχη αν ανεχθεί την βρύση-μνημείο, ή θα την γκρεμίσει, όπως ο προκάτοχός της

Η πληροφορία είναι επιβεβαιωμένη μένει να την δούμε να υλοποιείται και συνήθως να μας πιάσουν στον ύπνο, αφού λέγεται ότι αύριο ή τις επόμενες μέρες «θα στηθεί η βρύση Μασωλείο στην περιοχή των Χιλίων» που ήταν αυθαίρετη κατασκευή και γκρεμίστηκε με προσωπική παρέμβαση του προηγούμενου περιφερειάρχη, αφού ούτε ο σύλλογος της περιοχής ούτε κανένας άλλος εμπλεκόμενος δεν είχε ζητήσει την άδεια να οικοδομήσει το παραμικρό σε δημόσια έκταση. Οι εμπνευστές αυτής της προσπάθειας κατά παρότρυνση της Τουρκίας επιμένουν. Ήδη παρήγγειλαν τα μάρμαρα τα σχετικά υλικά κι ετοιμάζονται να πιάσουν δουλειά, ώστε εν μία νυκτί να ξαναδούμε το μνημείο βρύση να στήνεται στο χώρο των «Χιλίων» …τεστάροντας έτσι και τη νέα περιφερειάρχη Θεοδώρα Κόκλα, προκειμένου να δουν αν το ανεχθεί ή αντιδράσεις όπως έγινε με την κατεδάφισή του από τον προηγούμενο περιφερειάρχη Δημήτρη Σταμάτη.

Πάντως η έρευνα που κάναμε απέδειξε ότι δεν υποβλήθηκε καμιά αίτηση, δεν χορηγήθηκε καμιά άδεια. Το ερώτημα είναι αν ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και οι ελληνικές αρχές, κι αν τότε η πράξη αυτή ήταν αδίκημα και αντιμετωπίστηκε με την κατεδάφιση, πώς θα αντιμετωπιστεί τώρα.

Θα μπορεί ο καθένας που έχει μια έμπνευση να τιμήσει ένα πρόσωπο, μουσουλμάνο ή χριστιανό δεν έχει σημασία, να δημιουργεί μαυσωλεία, ηρώα και άλλους χώρους με το πρόσχημα μιας κρήνης σε δημόσια γη, με θράσος και τσαμπουκά πιστεύοντας ότι θα παραμείνει στο απυρόβλητο για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις και τα ήθη. Το ελληνικό κράτος επιτέλους έχε δείξει την πυγμή και την παρουσία του, κάνοντας πραγματικά τους εμπνευστές της όλης προσπάθειας, όχι μόνο να μουδιάσουν, αλλά και να μην εμφανιστούν δημοσίως να υπερασπιστούν το εγχείρημά τους.
Τώρα το σενάριο θα το επαναλάβουν εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη χριστιανική γιορτή των Χριστουγέννων. Το θέμα είναι να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά. Και φυσικά περιμένουμε να δούμε και πάλι το κράτος να μην είναι εν υπνώσει…
Μελαχροινή Μαρτίδου

http://www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: