Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Μετ'εμποδίων η έξοδος



Μετ'εμποδίων  η έξοδος(upd)

Σε ισχύ τέθηκαν τα μέτρα της Τροχαίας για τις ημέρες της μαζικής εισόδου και εξόδου των εκδρομέων τα τετραήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ισχυρές δυνάμεις της Τροχαίας σε ολόκληρη την επικράτεια θα βρίσκονται σε επιφυλακή για όλη την εορταστική περίοδο!

Μετ'εμποδίων πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων η έξοδος των εκδρομέων, καθώς η κίνηση και στα δυο εθνικά δίκτυα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Συγκεκριμένα, στα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο σχηματίστηκε ουρά 4 χλμ. Ιδια εικόνα και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία , στο 87 χλμ., εκεί όπου η ουρά έφτασε τα 3 χλμ.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών που θα κινηθούν από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, εξαιτίας του προβλήματος πτώσης των βράχων στην περιοχή των Τεμπών, αλλά και των χρονικών καθυστερήσεων που προκαλούνται από την εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η κυκλοφορία των φορτηγών εκτρέπεται από τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα προς τον κόμβο της Παναγιάς στην Εγνατία Οδό, ενώ η κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων εκτρέπεται μέσω Αγιάς, στην παραλιακή οδό του νομού Λάρισας.

Παράλληλα, τόσο Ι.Χ. όσο και φορτηγά αυτοκίνητα κινούνται μέσω της Ελασσόνας, αυξάνοντας τον όγκο κίνησης των οχημάτων στο περιορισμένο οδικό δίκτυο της περιοχής. Μία άλλη εναλλακτική οδική λύση, είναι η κίνηση των οχημάτων από Δομοκό προς Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Πληρότητα που σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξε το 100% σημειώθηκε σε πολλά δρομολόγια του ΟΣΕ, ενώ γεμάτα αναχώρησαν τα αεροσκάφη από το «Ελ.Βενιζέλος».

Να σημειωθεί εδώ οτι το τηλεφωνικό κέντρο κράτησης εισιτηρίων, για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν με τρένο του ΟΣΕ βρίσκεται εκτός λειτουργείας, ενισχύοντας δυστυχώς για αυτές τις μέρες την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Από τα ΚΤΕΛ στον Κηφισό, προγραμματίστηκαν για την Πέμπτη 170 έκτακτα δρομολόγια.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε και η έξοδος των εκδρομέων από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Από τα διόδια των Μαλγάρων πέρασαν από το πρωί της Πέμπτης περίπου 8.500 οχήματα με κατεύθυνση την Κατερίνη και 9.500 οχήματα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου καθώς και το επόμενο Σάββατο 2 Ιανουαρίου.


Οσο για το σκηνικό του καιρού με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα περάσουμε αυτές τις γιορτινές ημέρες!

Για την Πέμπτη προβλέπεται ήπιος καιρός με τοπικές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τα Χριστούγεννα. Πιθανότητα καταιγίδων στα βορειοδυτικά, ενώ το βράδυ μπορεί να σημειωθούν βροχές στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά στα πελάγη τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: