Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Οι αγώνες αυτοκινήτου του 2010 στην Ελλάδα

vovos_korinthosΗ Εθνική Επιτροπή Αγώνων (ΕΘ.Ε.Α) ανακοίνωσε το αγωνιστικό ημερολόγιο για τους αγώνες αυτοκινήτου το 2010.
Είναι θετικό ότι ανακοινώθηκε αυτή την εποχή το ημερολόγιο ενώ και φέτος, κατά τη γνώμη μας, θα πραγματοποιηθούν δυσανάλογα πολλοί αγώνες σε σχέση με τις δυνατότητες των Ελλήνων αγωνιζομένων.
Το 46ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ περιλαμβάνει 7 αγώνες εκ των οποίων ο ένας διπλός. Περιλαμβάνει 4 ασφάλτινους αγώνες και 3 χωμάτινους με το χωμάτινοι Ράλλυ ΕΛΠΑ να είναι διήμερο με ξεχωριστή κατάταξη κάθε μέρα. Εντύπωση προκαλεί ότι δε διοργανώνει αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος η λέσχη ΑΛΑ.
Τα Κύπελλα Ασφάλτου και Χώματος περιλαμβάνουν από 9 αγώνες. Θα προσμετρούν τα 7 καλύτερα αποτελέσματα για κάθε οδηγό και αξιοσημείωτο είναι ότι βλέπουμε αγώνες που περιλαμβάνοντας τα προηγούμενα χρόνια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το 2010 να είναι αγώνες κυπέλλου, όπως το Μαύρο Ρόδο για το χώμα και το Αχαιός για την άσφαλτο. Είναι θετικό ότι στο Κύπελλο ασφάλτου περιλαμβάνεται και αγώνας στην Κρήτη αλλά και ότι επιστρέφει το Αττικό.


Kirkos_Lbros_aigeiraΣτις αναβάσεις προστέθηκαν ο Αχλαδόκαμπος και ο Σχίνος και δεν υπάρχει πλέον η Αιγείρα, ένας αγώνας που επί σειρά ετών είναι ανάμεσα στους δύο καλύτερους του θεσμού μαζί με την Κύμη. Προκηρύχθηκε πρωτάθλημα Ταχύτητας με Τρίπολη και ένα Τυμπάκι ενώ θα ανακοινωθούν και άλλοι αγώνες.
Το Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων περιλαμβάνει 9 αγώνες, όσους και το Κύπελλο Αναβάσεων και Ταχύτητας Ιστορικών Αυτοκινήτων και το Κύπελλο Ράλλυ Βορείου Ελλάδος.
Το Κύπελλο Χωμάτινων Sprint έχει 8 αγώνες με την Πελοπόννησο να έχει τον πρώτο λόγο και το Κύπελλο Ασφάλτινων Sprint έχει επίσης 8 αγώνες με τη Στερεά Ελλάδα να φιλοξενεί τους περισσότερους.
Τέλος, στην Κρήτη θα διοργανωθεί και Κύπελλο Sprint αλλά και Έπαθλο Αναβάσεων.
Μακάρι όλοι οι αγώνες να διοργανωθούν και να έχουν επιτυχία αλλά πιστεύουμε ότι αν είχαν προκηρυχθεί λιγότεροι αγώνες, η επιτυχία θα ήταν δεδομένη.


Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: