Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Παγκόσμιο Rotax με Ελληνικό βάθρο

rmc_egypt01Φέτος η BRP-Powertrain γιόρτασε τα 10α επετειακά γενέθλια του Rotax Max Challenge Grand Finals σε μια καταπληκτική πίστα στο τουριστικό θέρετρο της Αιγύπτου, το Sharm El Sheikh, από τις 7 έως τις 12 Δεκεμβρίου. Αυτή ήταν η 2η φορά μετά το 2004 που η Ghibli Raceway φιλοξενεί τους Μεγάλους Τελικούς.

Μετά από 10 χρόνια, το Rotax Max Challenge έχει γίνει η μεγαλύτερη διοργάνωση kart στον κόσμο, παρουσιάζοντας 216 οδηγούς από 65 κράτη των 5 ηπείρων, να αναμετρούνται για να κερδίσουν οι καλύτεροι. Όπως κάθε χρόνο, εκεί βρισκόταν και η Ελληνική αποστολή με 3 οδηγούς να εκπροσωπούν τη χώρα μας, τον Βασιλέρη Δημήτρη για την κατηγορία Junior Max, τον Ιωάννου Νίκο για την κατηγορία Senior Max και τον Γκόσεβιτς Στόγιαν για την κατηγορία DD2 Max. Μαζί τους βρισκόταν ο αντιπρόσωπος της Rotax Hellas καθώς και οι μηχανικοί των οδηγών, φίλοι και συγγενείς.

Η ελληνική αποστολή έφτασε στο Sharm El Sheikh το βράδυ της Κυριακής 6/12. Ακριβώς την επόμενη ημέρα έπρεπε να είναι από νωρίς όλοι στην πίστα για να γίνει η επίσημη καταχώρηση των οδηγών και η διανομή των kart. Στη συνέχεια δίνονται τα πρώτα ελαστικά για τα ελεύθερα δοκιμαστικά σκέλη των πρώτων ημερών και στην συνέχεια δίνονται τα καθίσματα προς τοποθέτηση.

rmc_egypt02Σημειώνεται ότι το προσωπικό της Rotax, της CRG και της Maranello ήταν πρόθυμο να βοηθήσει και να συμβουλέψει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αυτή η μέρα κύλησε πολύ ήρεμα, περιμένοντας όλοι το βραδινό πάρτι που μας επιφύλαξαν για το καλωσόρισμα το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσα στην πίστα.

Για τις επόμενες δύο ημέρες όλοι οι οδηγοί χωρισμένοι σε κάθε κατηγορία από δύο γκρουπ (μονά-ζυγά) είχαν την δυνατότητα να «σετάρουν» σασί και μοτέρ στα μέτρα τους.

Το απόγευμα της Τετάρτης είχε ξεχωριστή σημασία, καθώς με τη διεξαγωγή των χρονομετρημένων δοκιμαστικών θα έβγαινε η τελική σύνθεση της σειράς των εκκινούντων σε κάθε κατηγορία για τις προκατατακτήριες θέσεις. Στη Junior Max κατηγορία ο Βασιλέρης Δ. στη σειρά γενικής ήταν 37ος και στο γκρουπ του 20ος, στη Senior Max o Ιωάννου Ν. στην σειρά γενικής ήταν 46ος και στο γκρουπ του 23ος και στην κατηγορία DD2 Max ο Γκόσεβιτς Στόγιαν στην σειρά γενικής ήταν 22ος και στο γκρουπ του 10ος .

rmc_egypt03Μετά από 2 μέρες προκατατακτήριων δοκιμών, το απόγευμα της Παρασκευής βρήκε τους Βασιλέρη Δ. (28ος) και Γκόσεβιτς Στόγιαν (23ος) να περνάνε απ' ευθείας στον ημιτελικό και τελικό του Σαββάτου, ενώ ο Ιωάννου Ν. θα έπρεπε να αγωνιστεί στην 2η ευκαιρία από την οποία οι 6 πρώτοι θα έπαιρναν την πρόκριση για τον ημιτελικό και θα πλαισίωναν τους πρώτους που είχαν προκριθεί απ'ευθείας.

Δυστυχώς ο Νίκος μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα δεν κατάφερε να περάσει στην πρώτη εξάδα αποκλείοντας το γεγονός να μπορεί να συμμετάσχει στους αγώνες του Σαββάτου.

Το Σάββατο ήταν η μεγάλη μέρα του Rotax Max Challenge καθώς από το πρωί μέχρι το απόγευμα ήταν προγραμματισμένοι οι τελικοί του Παγκοσμίου της Rotax. Βασιλέρης-Γκόσεβιτς ύστερα από μάχες που έδωσαν κυριολεκτικά, κατάφεραν να τερματίσουν στην 23η θέση γενικής κατάταξης και οι δύο αντίστοιχα στην κατηγορία τους.

Για τον Γκόσεβιτς όμως που διαγωνιζόταν και στην κατηγορία DD2 Max Masters τον περίμενε η τρίτη θέση του βάθρου όπου μαζί του πανηγύρισε όλη η Ελληνική αποστολή. Το τέλος δόθηκε το Σάββατο το βράδυ με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι κυριολεκτικά μέσα στην έρημο όπου επιστρατεύτηκαν 25 πούλμαν για τη μετακίνηση όλων των καλεσμένων. Να σημειώσουμε ότι οι φόρμες όλων των οδηγών του R.M.C.G.F. ήταν χορηγία της εταιρίας ORG.

Για την ιστορία να αναφέρουμε τους νικητές κάθε κατηγορίας:

JUNIOR MAX:
Ukyo Sasahara (Ιαπωνία)
Matthew Parry (Μεγάλη Βρετανία)
Edward Brand (Μεγάλη Βρετανία)

SENIOR MAX:
Luke Varley (Μεγάλη Βρετανία)
Mario Vendla (Εσθονία)
Matthew Hamilton (Νέα Ζηλανδία)

SENIOR MAX MASTERS:
Christophe Adams (Βέλγιο)
Jerome Bourquard (Γαλλία)
Pedro Loures (Πορτογαλία)

DD2 MAX:
Caleb Williams (Νότια Αφρική)
Ralph Odendaal (Νότια Αφρική)
Cody Hodgson (Η.Π.Α)

DD2 MAX MASTERS:
Jesus Santander (Ισπανία)
Guy Pansart (Γαλλία)
Stogian Gosevits (Ελλάδα)

Αυλαία λοιπόν για την Ελληνική προσπάθεια σε έναν παγκόσμιο θεσμό που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος, αποκτώντας ο κάθε συμμετέχοντας μια απίστευτη εμπειρία. Η Rotax Hellas θα συνεχίσει την προσπάθεια της για περισσότερες συμμετοχές και διακρίσεις.

Δελτίο τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια: