Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Κατασκοπευτικά σενάρια από την Τουρκία


Κατασκοπευτικά σενάρια από την Τουρκία

του Μάκη Πολλάτου

Για κατασκοπεία προς όφελος της Ελλάδας κατηγορεί το επίσημο τουρκικό κράτος τρεις Τούρκους πολίτες. Τρεις υποτιθέμενοι κατάσκοποι, ένας εκ των οποίων κατά πληροφορίες είναι σεσημασμένος, συνελήφθησαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, όπου το θέμα έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, στην κατοχή των τριών Τούρκων βρέθηκαν φωτογραφίες και βιντεοσκοπημένο υλικό, από το οποίο η Άγκυρα συμπεραίνει ότι οι συλληφθέντες ήταν «κατάσκοποι» ελληνικών υπηρεσιών.

Στις τουρκικές εφημερίδες γράφτηκε επίσης ότι αναμένεται να απελαθεί ένας έλληνας διπλωμάτης όπου υπηρετεί στο γενικό προξενείο της Σμύρνης, ο οποίος κατηγορείται ως συνεργός των τριών κατηγορούμενων για κατασκοπεία.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει, αφού αντιμετωπίζει το θέμα ως τουρκική εσωτερική υπόθεση. Κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του επισήμανε στο protothema.gr ότι δεν τίθεται θέμα απέλασης κανενός έλληνα διπλωμάτη από τη Σμύρνη ή από άλλη διπλωματική αποστολή της Ελλάδας στην Τουρκία.

Επισημαίνεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου του 2009 είχε συλληφθεί στη Χίο, ένας Τούρκος, ο οποίος βιντεοσκοπούσε ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο τούρκος είχε αφεθεί ελεύθερος αφού προέβαλε τον ισχυρισμό ότι οι φωτογραφίες και το μαγνητοσκοπημένο υλικό είχε ληφθεί στο πλαίσιο τουριστικής επίσκεψης στην Ελλάδα.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: