Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμπλήρωση ενός έτους από την ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Γάζα, πραγματοποιήθηκε έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ






Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Γάζα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, στην Αθήνα.

Με κεντρικά συνθήματα «Κάτω τα χέρια από τη Γάζα» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις πολιτικές των κυβερνήσεων του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και της Ελλάδος.

Τα αιτήματα των διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί από τις 6 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία, ήταν: · «να σταματήσουν οι βιαιοπραγίες εις βάρος των Παλαιστινίων από την πλευρά των Ισραηλινών στη Γάζα. · να αρθεί ο αποκλεισμός της περιοχής, που τα τελευταία χρόνια έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 350 ασθενείς, είτε λόγω ελλείψεων στα παλαιστινιακά νοσοκομεία, είτε λόγω του ότι δεν τους επετράπη να νοσηλευθούν στο εξωτερικό. · να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη και να δημιουργηθεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, διαβάστηκε μήνυμα των ακτιβιστών της Πορείας Ελευθερίας (Gaza Freedom March), οι οποίοι επιχειρούν να σπάσουν τον αποκλεισμό και να περάσουν στη Γάζα από τα Αιγυπτιακά σύνορα. Στην Πορεία Ελευθερίας συμμετέχουν και τριάντα Έλληνες.

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν σταματήσει τους ακτιβιστές έξω από το Κάιρο. Στο μήνυμα της Πορείας Ελευθερίας μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Eμείς εδώ στο Κάιρο, εσείς στην Αθήνα, οι χιλιάδες ακτιβιστές που διαδηλώνουμε αυτές τις μέρες σε δεκάδες πόλεις, δίνουμε την υπόσχεσή μας ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Μέχρις ότου το σύνθημα ``δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη`` να γίνει πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: