Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

gaza_athens_presveia_IsrailΚινητοποίηση διαμαρτυρίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 29 Δεκέμβρη στις 6μμ, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν οι φορείς: Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Gaza Freedom March, Free Gaza Movement, "Ιντιφάντα" Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, Σωματείο Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους: "Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα. Όσα λέγονταν εκείνες τις μέρες από το Παλαιστινιακό κίνημα και τους ανά τον κόσμο αλληλέγγυους επιβεβαιώθηκαν πλήρως από την έκθεση του ΟΗΕ Goldstone: Κατά τη διάρκεια του πολέμου το Ισραήλ διέπραξε βαρύτατα εγκλήματα πολέμου. Η ηθελημένη στοχοποίηση αμάχων, η συστηματική καταστροφή πολιτικών υποδομών, καθώς και η χρήση βομβών φωσφόρου, δεν είναι πράξεις ενός συμβατικού πολέμου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πρακτικές κρατικής τρομοκρατίας που στοχεύουν στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων.
Ο πόλεμος όμως δεν σταμάτησε με την τυπική λήξη των εχθροπραξιών. Όλο αυτόν τον χρόνο συνεχίζονται οι Ισραηλινές επιδρομές, οι στοχευμένες δολοφονίες Παλαιστίνιων αγωνιστών, ο στραγγαλισμός της Γάζας, ο εποικισμός της Δυτικής Όχθης, η αρπαγή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Συγκεντρωνόμαστε μπροστά στην Ισραηλινή πρεσβεία (Κατεχάκη και Κηφισίας) για να καταγγείλουμε τα Ισραηλινά εγκλήματα και να φωνάξουμε: Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Κάτω τα χέρια από τη Γάζα! Καμία σχέση με το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ"!

το KLYSMA λέει:
Υπάρχουν εκατοντάδες κόσμου που θα ήθελαν να λάβουν μέρος αλλά
πρόλαβαν να καπελώσουν οι γνωστοί την διαμαρτυρία αυτή.
Οποιος θέλει να πάρει μέρος μπορεί και από μονος του αφήνοντας μια
απόσταση από το κύριο σώμα της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: