Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Ψηφίζουμε Ελλάδα...

Ο Oλυμπιακός, πέρα από την ξένη αγορά, θα πρέπει να ρίξει μια ματιά και στην ελληνική, αλλά και να κοιτάζει να προωθεί και τα δικά του παιδιά.

Η τόλμη που έδειξε ο Ζίκο στο να ποντάρει στους πιτσιρικάδες του Θρύλου, από τη στιγμή βέβαια που δεν είχε κι άλλες επιλογές, ειδικά στο σημείο που ο Ολυμπιακός είχε ξεμείνει εντελώς από παίκτες, δεν είχε συνέχεια.
Κι αυτό θεωρώ πως είναι λάθος, γιατί όσοι έδειξαν ορισμένα πράγματα σε κάποια παιχνίδια θα μπορούσαν, έστω και σε ορισμένα ματς ως αναπληρωματικοί, να συμπεριλαμβάνονται σε αποστολές και να παίρνουν και χρόνο συμμετοχής σε ορισμένα παιχνίδια.

Θα αναφέρω, πάντως, πως υπάρχουν περιπτώσεις και στην ελληνική αγορά που έχουν κινήσει το ενδιαφέρον των «ερυθρολεύκων» και μία από αυτές είναι του Γιώργου Τζαβέλλα.

Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αγνοεί ούτε τους δικούς του παίκτες ούτε τους καλούς Ελληνες που υπάρχουν, διότι, σε τελευταία ανάλυση, τις περισσότερες φορές είναι λύσεις σίγουρες και δοκιμασμένες.
Δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής και πάνω απ' όλα είναι το σωστό να κρατιέται η κατάλληλη ισορροπία με την ύπαρξη αρκετών Ελλήνων.

Αλλωστε, όποια ομάδα πήρε περισσότερους ξένους και κοινοτικούς απ' όσο έπρεπε αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει πρόβλημα. Καλές είναι οι μεταγραφές από την Ευρώπη, την Αφρική και όποια άλλη ήπειρο, αλλά πάνω απ' όλα θα πρέπει να κοιτάμε και την αγορά εντός συνόρων και τα δικά μας φυτώρια ως Ολυμπιακός.
Μακάρι κι αυτός ο ταλαντούχος νεαρός για τον οποίο μιλούν όλοι, ο Σκούρτης, να πάρει σύντομα κι αυτός την ευκαιρία του με την πρώτη ομάδα.

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα

Μπάμπης Χριστόγλου

http://www.bam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: