Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Αντε βγάλε άκρη…

Η μεταγραφή του Μπεν Αρφά στον Ολυμπιακό βαδίζει σε άσχημο δρόμο. Δυστυχώς.

Αυτό δεν το λένε ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ούτε και ο παίκτης. Το λέει η «εμπειρία» στα τόσα σήριαλ που έχουν παιχτεί κατά καιρούς στις μεταγραφικές περιόδους και αφορούσαν πάντοτε μεγάλους ποδοσφαιριστές που δεν ήθελαν και ιδιαίτερα πολύ να φορέσουν την «ερυθρόλευκη».

Ο Μπεν Αρφά προτιμά ένα σαφώς καλύτερο πρωτάθλημα για τη συνέχεια της καριέρας του αλλά και την προβολή του. Προτάσεις όμως, δεν έχει !

Η Μαρσέιγ από την άλλη, θέλει να ξεφορτωθεί το βαρύ συμβόλαιο του Τυνήσιου αλλά και να αποσβέσει ένα μεγάλο μέρος των 12 εκατομμυρίων που ξόδεψε πέρυσι για την αγορά του, δεδομένου ότι δεν έχει ακόμα κάποιο αγωνιστικό κέρδος από τον παίκτη.

Ο Ολυμπιακός τέλος, έχει κάνει μία πραγματικά μεγάλη οικονομική υπέρβαση (βάσει της οικονομικής κρίσης αλλά και της διάθεσης που έδειξε το περασμένο καλοκαίρι), φτάνοντας το συνολικό ποσό της μεταγραφής στα 15+ εκατομμύρια και δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από το να περιμένει.

Βάσει όλων των τελευταίων πληροφοριών, η Μαρσέιγ που έδειχνε να έχει συμφωνήσει σε όλα για την παραχώρηση του παίκτη, ζητάει τώρα ένα μεγάλο ποσό «μπροστά» διότι βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση, χρωστώντας ακόμα χρήματα στη Λιόν για την περσινή αγορά!
Πόσα χρήματα είναι σε θέση να δώσει ο Ολυμπιακός άμεσα; Είναι ένα ζήτημα αυτό καθώς η αρχική συμφωνία για τον Μπεν Αρφά ήταν ένας «δανεισμός» έξι μηνών και με κατάθεση της οψιόν το καλοκαίρι.

Τώρα όμως οι Γάλλοι ζητάνε ένα τεράστιο καπάρο…. Και κάπως έτσι ερμηνεύεται η χθεσινή δήλωση του προέδρου της Μαρσέιγ περί «ανεπαρκούς πρότασης».

Ταυτόχρονα, τα δημοσιεύματα από τη Γαλλία δείχνουν αντικρουόμενα. Κάποιες φορές φέρνουν τον παίκτη έτοιμο να έρθει στην Ελλάδα και κάποιες άλλες αποκλείουν τη μεταγραφή. Αντε να βγάλεις άκρη λοιπόν….

Λογικά, η υπόθεση αυτής της μεταγραφής έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει. Είτε λόγω των απαιτήσεων της ομάδας είτε γιατί ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν έχει απαντήσει αρνητικά η θετικά.

Θα έχει ο Ολυμπιακός την υπομονή να περιμένει; Για να το θέσουμε και αλλιώς: ΠΡΕΠΕΙ να περιμένει;;;;;


http://www.bam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: