Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Βρέθηκε κι άλλος ντοπαρισμένος αρσιβαρίστας...


Βρέθηκε κι άλλος ντοπαρισμένος  αρσιβαρίστας...

Και νέο κρούσμα ντόπινγκ εντοπίστηκε στο χώρο της ελληνικής άρσης βαρών... Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία του αθλήματος, αθλητής που δεν κατονομάζεται και ο οποίος το Νοέμβρη έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Λιτόχωρο, βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΑΒ: "Σε έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών που πραγματοποιήθηκε κατ’ εντολή της ΕΟΑΒ, στη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών – Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών (Νοέμβριος, Λιτόχωρο), βρέθηκε θετικό το πρώτο δείγμα ενός αθλητή. Η ΕΟΑΒ ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες".

Συνολικά, δύο κρούσματα ντόπινγκ περισσότερα από το 2008 αντιμετώπισε ο ελληνικός αθλητισμός τη χρονιά που φεύγει. Σύμφωνα με τον απολογισμό του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψαν 23 συνολικά παραβάσεις σε δέκα διαφορετικά αθλήματα.

Το 2008 οι παραβάσεις ήταν 23 σε 13 αθλήματα, ωστόσο υπήρχαν άλλες 23 περιπτώσεις αθλητών οι οποίοι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση λόγω αυξημένων τιμών τεστοστερόνης που ήταν ενδογενής.

Στο χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2009 έως και 30 Δεκεμβρίου 2009, διενεργήθηκαν 3.163 έλεγχοι ντόπινγκ οι οποίοι αναλύονται ως εξής:
-Εντός αγώνων: 2.510
-Εκτός αγώνων: 646
-Έλεγχος στο αίμα: 7
-Σύνολο ελέγχων: 3.163

Από τους παραπάνω ελέγχους προέκυψαν συνολικά 25 παραβάσεις ντόπινγκ, οι οποίες έχουν αναλυτικά ως εξής:

1. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: 3 παραβάσεις στη Superleague (κοκαΐνη, βουδεσονίδη, μεθυλεξαναμίνη), 1 παράβαση στη Γ' Εθνική (μεθυλεξαναμίνη).

2. ΒΟΛΕΪ: 1 παράβαση (κάνναβη).

3. ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: 10 παραβάσεις (7 μεθυλεξαναμίνη, 3 στανονοζόλη).

4. ΣΤΙΒΟΣ: 2 παραβάσεις (μεθυλεξαναμίνη, στανονοζόλη).

5. ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: 1 παράβαση (μεθυλεξαναμίνη).

6. ΑΜΕΑ (ειδικές ανάγκες!): 2 παραβάσεις (εξωγενής τεστοστερόνη, υδροχλωροθειαζίδη).

7. ΜΠΑΣΚΕΤ: 1 παράβαση (κάνναβη).

8. ΠΥΓΜΑΧΙΑ: 2 παραβάσεις (κάνναβη).

9. ΧΑΝΤΜΠΟΛ: 1 παράβαση (κάνναβη).

10. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: 1 παράβαση (αποφυγή ελέγχου).

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: