Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Συσκέψεις Σαμαρά με στελέχη το τριήμερο των Χριστουγέννων


Με συσκέψεις, στο γραφείο του στη Ρηγίλλης, στις οποίες μετείχαν οι στενοί συνεργάτες του και συζητήθηκαν οι στρατηγικές κινήσεις της «γαλάζιας» παράταξης σε όλα τα μέτωπα, κύλησε το τριήμερο των Χριστουγέννων για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θα συνεχίσει και αυτήν την εβδομάδα να βλέπει στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης στελέχη του κόμματος, είναι πιθανό να προχωρήσει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα στον ορισμό αναπληρωτών των υπεύθυνων στους τομείς Πολιτικής Ευθύνης.

Στον τομέα της οικονομίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα εντείνει το «στενό μαρκάρισμα προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να λάβει όλα τα δραστικά μέτρα για την έξοδο της χώρας από την ύφεση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει, και τη νέα χρονιά, τον κύκλο των καθημερινών επαφών που έχει ξεκινήσει από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της εκλογής του, με βουλευτές, στελέχη, καθηγητές και παράγοντες της αγοράς, που έχουν στόχο την ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων για την οικονομία.

Click here to find out more!

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει στην ενσωμάτωση από πλευράς κυβέρνησης μέτρων για την οικονομία, που ο ίδιος πρότεινε από βήματος Βουλής, στο πλαίσιο της συναίνεσης, η οποία κρίνεται απαραίτητη σε αυτήν τη δύσκολη για τη χώρα συγκυρία.

Ανάμεσα στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και οι οποίες, σε πρώτη φάση, μπορούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, είναι να μεγαλώσει η φορολογική βάση και όχι να προκληθεί ασφυξία με την επιβολή νέων φόρων και να υιοθετηθούν τεκμήρια κατανάλωσης και αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Ένας ακόμα τομέας, στον οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στρέψει την προσοχή του είναι και το κρίσιμο ζήτημα της μετανάστευσης και της χορήγησης ιθαγένειας, για το οποίο θα καλέσει τον πρωθυπουργό να συζητηθούν χωρίς βιασύνη τα κριτήρια που πρέπει να υιοθετηθούν.

Ο Αντώνης Σαμαράς, που έδειξε με την τοποθέτησή του στη Βουλή πως θεωρεί λανθασμένη τη σπουδή του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει σχέδιο νόμου για την απόκτηση ιθαγένειας, αναμένεται πως θα ασκήσει αυστηρή κριτική το επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος, άλλωστε, κάλεσε ήδη τον Γιώργο Παπανδρέου να μη μετατρέψει ένα δύσκολο ζήτημα σε μία απλή γραφειοκρατική διαδικασία, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρξει άκριτη μαζική νομιμοποίηση χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.apogevmatini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: