Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Κλοπές και καταστροφές σε χριστουγεννιάτικο διάκοσμο


Κλοπές και καταστροφές  σε χριστουγεννιάτικο διάκοσμο

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει σε όλη τη χώρα η νέα «μόδα» της καταστροφής του χριστουγεννιάτικου διακόσμου. Μετά τα κρούσματα στην Πελοπόννησο και την Ήπειρο, εξαπλώνεται τώρα και στη βόρεια Ελλάδα!

Στην Ξάνθη, άγνωστοι έκλεψαν το ομοίωμα του Χριστού μέσα από την φάτνη που έχει τοποθετήσει η δημοτική αρχή της πόλης στην κεντρική πλατεία της πόλης και το αντικατέστησαν με μία... κούκλα! Ανάλογη φθορά, έγινε και στην φάτνη που έχει τοποθετηθεί στην Ορεστιάδα, από την οποία οι δράστες δεν πήραν μόνο το ομοίωμα του νεογέννητου Θείου Βρέφους, αλλά και μια καμήλα και ένα προβατάκι!

Στην ίδια πόλη, προ ημερών, άγνωστοι είχαν κλέψει έναν… Άγιο Βασίλη που είχε τοποθετήσει έξω από το ζαχαροπλαστείο του ένας επιχειρηματίας της πόλης! Όμως, τότε, ο «άγιος των παιδιών» βρέθηκε πεταμένος στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του!

Ανάλογο περιστατικό κλοπής από φάτνη, είχε καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα και στην Ηλεία, ενώ πριν από δέκα ημέρες οι δημότες του Άργους έμειναν άφωνοι όταν αντίκρισαν κατεστραμμένα τα χριστουγεννιάτικα δένδρα που είχε τοποθετήσει πρόσφατα η δημοτική αρχή στο υπαίθριο θεατράκι της κεντρικής πλατείας, όπου επρόκειτο να γίνουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά της πόλης!

Αλλά και στην κεντρική πλατεία της Άρτας, άγνωστοι κατέστρεψαν το ομοίωμα φάτνης που είχε τοποθετηθεί, καθώς και σημαντικό αριθμό χριστουγεννιάτικων στολιδιών στον κεντρικό πεζόδρομο Σκουφά της πόλης.


www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: