Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Πρωτοβουλίες προαναγγέλει ο Αντ.Σαμαράς για το μέλλον της ΝΔ-επιρρίπτει αποκλειστικά στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για τη διαφθορά




Για ευθύνη πολιτικής και ψυχικής ενότητας στο κόμμα της ΝΔ κάνει λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, δηλώνοντας πως θα αλλάξει όσα πρέπει για να ενώσει ξανά την παράταξη, παίρνοντας «θαρραλέες πρωτοβουλίες».

Χαρακτηρίζει ανειλικρινή τον προϋπολογισμό για το 2010, εξηγώντας γιατί δεν τον ψήφισε, ενώ στην αυτοκριτική του για την πολιτική της ΝΔ, διευκρινίζει ότι υπήρξαν πολλά που δεν αποτόλμησε το κόμμα του, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι τον καλύπτει η αυτοκριτική του Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Σαμαράς ερωτηθείς για την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, εξέφρασε τις ειλικρινείς προθέσεις απέναντί της αλλά και στο κόμμα γενικότερα, λέγοντας ότι "είμαι ειλικρινής όταν μιλάω για ενότητα. Όχι μόνο πολιτική αλλά και ψυχική" και διευκρινίζει ότι ο τομέας της Παιδείας που της πρότεινε είχε ως στόχο "την αναβάθμιση αυτού του μετώπου που έχει κορυφαία σημασία για τη χώρα και το μέλλον της".

Ωστόσο όπως είπε πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε νέα στελέχη, διαφορετικά θα υπονομευθεί η "αναγεννητική προσπάθεια" που γίνεται.

"Ξέρετε άλλον τρόπο να γίνει ανανέωση ενός συλλογικού οργάνου;" διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

Επίσης ξεκαθαρίζει, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες, ότι "δεν έχουν θέση πρόσωπα που πλήγωσαν την παράταξη".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό για το 2010 εξήγησε ότι δεν τον ψήφισε, διότι τον θεώρησε "ανειλικρινή ως προς τις προβλέψεις και τα συμπεράσματά του", ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η "κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να τον αναθεωρήσει".

Προειδοποίησε δε, ότι τωρινή του μορφή "προεξοφλεί κάποια πολύ επικίνδυνα μέτρα φοροεπιδρομών" τα οποία όπως χαρακτηριστικά είπε "αν εφαρμοσθούν θα είναι καταστροφικά για την οικονομία και θα προκαλέσουν αληθινή ασφυξία".

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο "στρεβλό οικονομικό σύστημα που παράγει διαφθορά", αποποιήθηκε κάθε ευθύνη του κόμματος της ΝΔ, λέγοντας πως αυτό "δεν το έφτιαξε η ΝΔ στα τελευταία πέντε χρόνια. Το βρήκε."

Ακόμη δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση στις προσπάθειες της για την εξάλειψη της διαφθοράς, όμως επανέλαβε ότι δε θα διστάσει να συγκρουστεί με αυτή όπου κρίνει πως είναι αναγκαίο, όπως για παράδειγμα στον προϋπολογισμό.

"Δεν πρόκειται να αφήσουμε την οικονομία να καταστραφεί και μετά να έλθουμε να κυβερνήσουμε σε ερείπια", τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ερωτηθείς για την εθνική πολιτική και τις "κόκκινες γραμμές", ο πρόεδρος της ΝΔ, απάντησε ότι "την ησυχία του τη βρίσκει κανείς όταν διαπραγματεύεται τα μέγιστα, όχι όταν υποχωρεί στον μέγιστο βαθμό" και πρότεινε να γίνει μια "δημόσια συζήτηση όχι για τις κόκκινες γραμμές, αλλά για τις γαλάζιες γραμμές. Όχι για τις έσχατες υποχωρήσεις, αλλά για τις θεμιτές επιδιώξεις της εθνικής μας πολιτικής".

Τέλος στη συνέντευξή του ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ερωτηθείς για το εάν το ΛΑ.Ο.Σ είναι κατά την άποψή του ακραίο κόμμα, απέφυγε να το χαρακτηρίσει, λέγοντας πως "δεν είναι δική μου θέση να αποδίδω τέτοιους χαρακτηρισμούς", ενώ απέρριψε τα σενάρια περί ενσωμάτωσής του ως "απολύτως φανταστικά".


Δεν υπάρχουν σχόλια: