Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

"Κόπηκε" η ημιαργία της παραμονής

Η παραδοσιακή ημιαργία της παραμονής της Πρωτοχρονιάς για τους υπαλλήλους του δημοσίου, "κόπηκε" με εντολή Ραγκούση. Ετσι οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτές ώς τις 15:00

Η παραδοσιακή ημιαργία της παραμονής της Πρωτοχρονιάς για τους υπαλλήλους του δημοσίου, "κόπηκε" με εντολή Ραγκούση. Ετσι οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτές ώς τις 15.00 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών.

Αναλυτικά η εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών η οποία απευθύνεται προς όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες:
"Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου δεύτερου του Ν. 1157/1981 (ΦΕΚ 126/Α), η παραμονή του Νέου Έτους είναι ημέρα ημιαργίας για τις δημόσιες υπηρεσίες και η εργασία τους διακόπτεται στις 13:00.


 Κόπηκε  η ημιαργία της παραμονής

Πολλές υπηρεσίες όμως, έχουν θέσει ως καταληκτική ημερομηνία διαδικασιών αρμοδιότητάς τους, όπως πληρωμές, υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών κ.λ.π. την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη διεκπεραίωση αυτών των υποθέσεών τους, πρέπει οι εν λόγω υπηρεσίες να λειτουργήσουν την 31η Δεκεμβρίου 2009 μέχρι το πέρας του ωραρίου.
Εξάλλου, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 29 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007), οι υπάλληλοι οφείλουν να εργασθούν πέραν του ωραρίου εργασίας ή σε μη εργάσιμες ημέρες, εφόσον έκτακτες και εξαιρετικές ανάγκες το επιβάλλουν.
Κατόπιν αυτού, οι ανωτέρω υπηρεσίες, καλούνται να εκδώσουν ανακοίνωση, με την οποία θα ενημερώνουν το κοινό ότι κατά την Παραμονή του νέου έτους θα είναι ανοιχτές για τις συγκεκριμένες συναλλαγές με τους πολίτες μέχρι τις 15.00.

Τα Υπουργεία και οι Περιφέρειες παρακαλούνται να διαβιβάσουν την παρούσα εγκύκλιο στους φορείς που εποπτεύουν και η Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α του ΥΠ.ΕΣ.Α & Η.Δ στους Ο.Τ.Α α΄ βαθμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: